Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
razvaljena drustva = magnet za manipulacije
Ništa novo. Tipična shema ruskih firmi. Dirigovani gubitci. Kupuje naftu od svoje firme. Prodaje derivate svojoj firmi. A izmedju kroji kalkulacije i troškove kako mu odgovara. Ovako u gubitcima, na imovini koju je skoro besplatno dobio, obezvrjedjuje učešće drugih akcionara, ne plaća porez na dobit a vjerovatno ni pdv, ostaje dužan svekom a negdje na nekom ostrvu se slaže extra profit.
Tako funkcionisu uglavnom sve firme koje su "dogurale" na berzu, a ove manje se ugase, a da mi to i ne znamo. Zao mi je ljudi koji vjeruju u ovu slijepu politiku, jer je ovo sve politicki izmanipulisano. (Daj ti meni, dat cu ja tebi)..
pa nije bash ne bi tako pisao da se malo provozas pocetkom godine su imali ulaganja i zbog toga minus pa od nove god su napravili i otvorili 5 pumpi ... samo ona u blazuiju je bila 4-8 mil ...