Savjet od struke
52

Federalni zavod za statistiku će pomoći GRAS-u u pripremi za elektronsku naplatu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Federalni zavod za statistiku učestvovat će u analizi na osnovu anketa i statističkih istraživanja u unapređenju poslovanja GRAS-a.

Naime, GRAS je danas sklopio sporazum sa Federalnim zavodom za statistiku kako bi u januaru ušli u partnerstvo s fokusom na elektronsku naplatu.

"To je projekat na kojem ćemo aktivno raditi i nadam se potpunoj implementaciji u 2018. godini. Uloga Federalnog zavoda za statistiku jeste u pripremi GRASA za elektronsku naplatu, tj. u metodologiji brojanja putnika i anketiranja građana. Ulazimo u priču sa njima jer su najbolji, a i zato što GRAS od sada radi samo sa najboljima", rekao je za Klix.ba direktor GRAS-a Haris Gušić.

Direktor Zavoda Emir Kremić kazao je za naš portal da se radi saradnji koja za cilj ima pomoć u budućem poslovanju ovog javnog preduzeća.

"Mi ćemo pružiti medotološku i stručnu pomoć u interesu GRAS-a u prikupljanju podataka kako bi se unaprijedio njihov kvalitet usluga prema građanima Kantona Sarajevo. S obzirom da posjedujemo ekonomske parametre, od broja penzionera, studenata, zaposlenih i nezaposlenih, pomoći ćemo GRAS-u u kreiranju njihovih biznis poteza", rekao je Kremić.