Suprotno očekivanom
21

Direktori velikih kompanija razočarani nakon sastanka s Trumpom: "Ne zna o čemu priča"

B. R.
Donald Trump, bivši predsjednik SAD-a
Donald Trump, bivši predsjednik SAD-a
Ranije ove sedmice sastali su se bivši američki predsjednik Donald Trump i direktori velikih kompanija. Brojni prisutni na sastanku su za televizijsku kuću CNBC izjavili da ih Trump nije impresionirao.

Prema riječima jednog od direktora, Trump ne zna o čemu priča, uopće nije objasnio kako namjerava provesti bilo koju svoju politiku. Nekoliko direktora je kazalo da je okolišao i da u razgovoru nije uspijevao biti direktan. Među temama o kojima je površno govorio su smanjenje poreza i poslovna regulativa.

CNBC-ov reporter Ross Sorkin, koji je pratio sastanak, konstatovao je da je riječ o direktorima za koje se smatra da su Trumpove pristalice, a za koje se nakon sastanka smatra da su u manjoj mjeri njegove pristalice.

Prisutni na sastanku su primijetili i nedostatak energije kod Trumpa, što je nije bio slučaj na njegovom nedavnom susretu s republikancima u Kongresu (Capitol Hill).

S druge strane, direktor komunikacija u Trumpovoj predsjedničkoj kampanji Steven Cheung tvrdi da su Trumpa svi srdačno primili te da su pohvalili njegove prijedloge za smanjenje poreza i deregulaciju poslovanja, prenosi CNBC.