Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma samo nek se gradi, nek se radi, a sto je jos znacajnije ovaj objekat nece naskoditi okolisu odnosno Nacionalnom parku!
Samo glup čovjek može tvrdit da objekat ovog tipa i razmjera neće naškodit okolišu. Ono što se može zaključit iz članka je "objekat će naškoditi okolišu u tolerantnim granicama". Mada su sve te studije, plati pa se klati. Jasno da SDP hoće ovo da ubrza da svojim jatacima obezbjedi finansije prije odlaska sa vlasti za par mjeseci.
@Ideologija Samo ti i onaj tzv. prof. Smajlović tvrdite o štetnosti gradnje ove HE a da pri tome ne raspolažete ni jednim jedinim geotehničkim rezultatom. O ekološkim posljedicama pričate napamet, bez imalo razuma, il se pravite ludi il ste ludi pa mini HE miješate sa velikim HE. PS. ako neko voli biljke i planine, ne mora značiti da se automatski razumije u ekologiju, uticaj hidrotehničkih građevina na okolinu.... Manite se šuplje i bavite se poslom za koji ste se edukovali. Inače kod nas se svi u sve razumiju, zato nam i jest ovakvo stanje u državi...
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Svaka cast! Na rijeci Bosni bi od Vranduka do Doboja trebalo izgraditi niz protocnih centrala koje bi smanjile poplava, a povecale udio obnovljivih energija u ukupnom bilansu elektricne energije. Osim na potezu Vranduk - Doboj, niz HE bi moga biti izgradjen i na potezu Sarajevo - Zenica jer protocnim HE nije potrebna akumulacija.
Pa ovaj kredit je komotno mogao dati i ELEKTROPRENOS iz svoje dobiti da ga nisu dvije entitetske vlade opljačkale za krpljenje rupa u budzetu i namirivanje na svoje plate.
Bravo! Ovo su cak smijesne pare za one koje je Elektroprenos godinama skupio na svom racunu!
nije se rodio ko je narodu ugodio, ovo je odlican primjer kredita koji nece otici u vazduh nego u investicije, zaista me zanima sta bi ovi Avaz copy paste novinari uradili da dobiju vlast... kad neces da te kritikuju ne radi nista, davno receno
Fino je to sto kao EP hoce nesto da radi, ali opet na njihov nacin... HE od nepunih 20MW da kosta preko 140 miliona KM???? Prvo su pricali da je procijenjena vrijednost 90 miliona, da bi skontali da moze komotno da se uzme veci kredit pa su rekli 120 miliona. Sad smo na oko 145. Kad zavrse, HE ce svake godine stvarati deficit u budzetu, krediti ce se reprogramirati na vjecnost itd... OVO SE NE ISPLATI i bolje je za nasu privredu da NEMA hidroelektrane koja ce praviti gubitke.
I to cu ja POKRAST NE BRINITE MOJI GLUPI SLJEDbENICI!! Vi da ste SKOLOVANI I PAMETNI pa ne bi JA KRAO 20god.NE BI IMO MILIJARDE DA STE INTELEKTUALCI. NE BI SDA I JA BILI ZLOCINACKA TVOREVINA I NAJACA KRIMINALNA ORGANIZACIJA
To ne treba ni pocinjati, ako nema 150mw, dzaba ce unistiti rijeku. Svaki projekat koji nema preko 150mw treba zabraniti, ima uglja neka prave termo blokove po 100mw, samo ne u naseljenom mjestu.
Kao elektroinzinjer, mogu samo reci da nisi u pravu! Svaki moguci MW obnovljivih izvora treba podrzati, bilo da se radi o hidropotencijalu, vjetroparku ili fotovoltaickim instalacijama! Buducnost je u obnovljivim izvorima energije, a ne na bazi fosilnih goriva!
imaju stotine miliona na racunu (koje su stranke izglasale da se moze trositi) a podizu kredit. ne kontam
Energetski sektor je jedan od najvaznijih svugdje, pa tako i kod nas, zato je dobro ulagati u njega, jer se uvijek issplati ... zato svaka cast.
Drago mi je vidjeti da radovi napreduju i da izgradnja je u toku. Samo naprijed.
Bravo evo posla jos za nase firme a po zarsetku i posla za radnike na toj centrali ! Sjajna vijest bravo Vladi FBiH i EP BiH !!
Svaka cast ! Treba ulagat u energetski sektor najvise se isplati ! Obecanja se ispunjavaju svaka cast onima koji su to obecali !!
Ulaganja u energetski sektor ne mogu biti promašaj tj uloženi kapital se brzo nadoknadi! Hvala Bogu pa je projekat nakon godina boravka na maketi konačno krenuo u realizaciju!
TO je svakako moje i BAKIROVO JADNI KMETOVI KAD STE PECENJE PROBALI ZDA VAM MAJKINA??? KAD TI JE DAO ZA PECENJA???TI MOZES KOZICU SAMO DOBIT JER SI KMET Nepoznavanje političkih i ekonomskih procesa je put u potpunu propast. Narod koji nije upoznat s metodama manipulacije, stvarnim značenjem pojedinih termina i drugim vezanim faktorima, ne samo da će patiti već i ginuti na manje ili više brutalan način.
sad ce smajlovic pocet sa izbornom pricom kako je on to zapoceo,kako je to njegova incijativa....seljak