Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato ja kupujem Milkos.
@Saranovic, jarane znas li neku drugu pricu?
Svaka cast. Do sad sam kupovao samo Bihacki megle a od sad cu i Milkos. Pozivam sve ljude dobre volje da kupuju domace.
Svaka cast, prelijepo i za svaku pohvalu je, mnogo srece i jos veceg uspjeha zelim :)
Na sastanku su rješavana pitanja aktualnih gorućih problema mliječne industrije, i to: 1. Rješavanje pitanja nemogućnosti izvoza mlijeka i mliječnih proizvoda na tržište Kosova; 2. Viškovi sirovog mlijeka, kojeg mljekare zbog ograničenja plasmana na domaćem i izvoznom tržištu ne mogu preraditi u redovni tržni asortiman proizvoda; 3. Pitanje vrijednosti uvozne robe – carinske vrijednosti; 4. Intezivniji nastavak aktivnosti po pitanju izvoza mlijeka i mliječnih proizvoda na treća tržišta; 5. Intezivniji nastavak aktivnosti po pitanju izvoza mlijeka i mliječnih proizvoda na tržište Republike Hrvatske, odnosno Evropske unije, kao i pitanje primjene Pravilnika o sirovom mlijeku od 01.01.2015. godine; 6. Rad na aktivnostima za dobijanje koridora za prevoz proizvoda životinjskog porijekla preko Bugarske u Tursku.
U prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine je održan radni sastanak najvišeg rukovodstva Komore sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, mr. Borisom Tučićem, njegovim pomoćnicima i suradnicima, direktorom Ureda za veterinarstvo gdinom, Ljubomirom Kalabom, i predstavnicima osam kompanija iz mliječne industrije u Bosni i Hercegovini, na temu aktualnog stanja mliječne industrije u Bosni i Hercegovini. Na sastanku su rješavana pitanja aktualnih gorućih problema mliječne industrije, i to: 1. Rješavanje pitanja nemogućnosti izvoza mlijeka i mliječnih proizvoda na tržište Kosova; 2. Viškovi sirovog mlijeka, kojeg mljekare zbog ograničenja plasmana na domaćem i izvoznom tržištu ne mogu preraditi u redovni tržni asortiman proizvoda; 3. Pitanje vrijednosti uvozne robe – carinske vrijednosti; 4. Intezivniji nastavak aktivnosti po pitanju izvoza mlijeka i mliječnih proizvoda na treća tržišta; 5. Intezivniji nastavak aktivnosti po pitanju izvoza mlijeka i mliječnih proi
Isti dan 24.10.2014 održan radni sastanak na temu aktualnog stanja mliječne industrije u BiH u Vanskotrgovinskoj komori: http://komorabih.ba/odrzan-radni-sastanak-na-temu-aktualnog-stanja-mlijecne-industrije-u-bih/ Pa što ništa ne napisaste o ovom događaju? Ili je i ovo samo da se face pogledaju i da se ispričaju i opet ništa.....
Sve je ovo dzaba kad se ni mlijeko ni bilo koji drugi animalni proizvod ne moze izvoziti iz BiH. A krivac nije medju farmerima nego u politici. Evropa ne prihvata entitetske veterinarske kontrole a mi se oko veterinarske kontrole na nivou drzave ne mozemo dogovoriti. Da zlo bude vece nasi potrosaci radije uzimaju mlijeko dukat ili zbregov neko neko od domacih proizvodjaca.
Meni Dukat i Zbregov imaju uzasan okus. :( Ja kupujem Domaće Blago, jel to domaće? :/
Oko veterinarske kontrole se nemozemo dogovoriti,ali oko kredita mozemo.
Krave imaju pravo da pasu, da jedu sjeno, da prezivaju.. a mi imamo pravo da ih muzemo, gulimo, jedemo...
Naravno nista u ovoj zemlji ne valja, ajmo na kafu i kladionicu...
@motika2 HHHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHHAH
ho ho sve je ovo lingišpir............
Gospodine Jožef KAPA DO PODA,ovog nam treba
Ništa ovo ne valja, krave treba da trče po livadama i seoskim mahalama ovo je kao u logorima! Pravda za junice!
Zenicko najbolje.Samo im oni otvaraci ne valjaju :D
Kupujmo domaće!
ja mislila politicari a ono krave