Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Direktoru sigurno ne kasni
direktor primio majsku platu
Sekretarici sigurno ne kasni, cuo sam da se zastitila kontracepcijskim tabletama :)
Sve što SDA dohvati pretvara u prah, Hidrogradnja, FDS, BH Telcom, Energoinvest, uskoro i Sarajevo osiguranje, komunalna preduzeća....
Zato imamo najmodernije "talgo" vozove,modernije nego u vecini evropskih drzava!
I U GLAVNOM NIKO NIJE KRIV......HAJ STA IMA VEZE....
Ko je sakrio riješenje za Energoinvest? Treba ljudima pomoći da ga nađu.
Kome još nije jasno: vlast koju smo sami izabrali treba da obavi tranziciju do kraja - da svu državnu (bivšu društvenu) imovinu pravedu u privatnu. Tačka. A, ovaj Energoinvest je do tada zadržao samo odani (čitaj: rodbinsko-stranački) kadar. Oni koji su ostali mogu da žive samo od kirije za prostore koju smo im mi nepodobni ostavili. Vlada treba donijeti odluku da ovakve državne firme mogu ostvariti prihod samo od svoje djelatnosti, a ne i od kirije, jer ta imovina nije njihova ćaćevina. Prihod od kirije treba ustupiti za programe zapošljavanja bivših radnika Energoinvesta koje su ovi "podobni" istjerali na ulicu.
Ionako niko od radnika nije tamo slučajno niti je bilo kad kakvog konkursa, sve porodične veze.
" Energoinvest je socijalno osjetljiva kompanija i mi ćemo svakako sve raditi u skladu sa važećim radnim propisima i procedurama i neće biti masovnog otpuštanja radnika. Mi ćemo predložiti našim uposlenicima više varijanti tako da niko neće završiti na ulici” - dakle, iako je višak radnika evidentan, niko neće ostati bez posla. I opet će se desetine hiljada KM isplaćivati za plate PREKOBROJNIM...
Simboli RBiH se ruše, a Energoinvest je bio najjači adut socijalističkog samoupravljanja, gigant preduzeće koje je na pleća bacalo kapitalističke kompanije svuda u svijetu.
Sve što si nabrojao je tačno, ali zaboravljaš ili ne znaš da je plan bio dogovor podjele plijena na tri djela.
Čengić je uništio svega čega se dohvatio. Nesposobni SDA kadar, kao i većina, uostalom.
Sve je ovo propalo, samo niko da to kaže. Dugovi na dugove i to je to.
Energoinvest zarađuje 95% novca van ove zemlje. Kamo sreće da mu država pomaže i da dobija poslove od Elektroprivrede i Elektroprenosa. Međutim, zbog loših kadrova i tašana-mašna firmi, sve investicije i novac građana ove zemlje isisa i ode van BiH. Energoinvest će ovo prevazići i svaka čast ljudima da imaju posla. Lova i potraživanja će se naplatiti.
najveci problem Energoinvest-a je Čengić-SDA Ramović-SDP
Sad ce premijer iz realnog sektora,covjek sa cudnom labrnjom Novalic,da rijesi probleme.Jest' da 40 dana ni sjednicu vlade ne smije zakazat',ali sabur!
radnik: oprostite direktore, ali mi nismo primili 3 plate! direktor: sve vam je oprošteno! 😂😂😂
... i haj' ti sad djetetu objasni zasto nema para za sladoled...
Ima još "državnih" firmi kojima kasne, razlog(u mom slučaju): je.beni kantoni su male države, imaju svi drugačije pravilnike i zakone i ne izmiruju svoje obaveze na vrijeme, a mi radnici ga pušimo
Prva slika i nekako, ali druga nigdje veze