Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa do kada cete tako biti bezobrazni "U okviru bh. izvoza, pored naftnih derivata, najviše su 'podbacili' tradicionalni bh. izvozni proizvodi, kao što bazni metali, hemijski i prehrambene prerađevine". Ovo je rezultat pada cijene nafte i naftnih derivata sto se na kraju osjetilo na manje prikupljenim porezima sto je za njih podbacaj jer su manje dobili poreza kako su fakture u konacnici manje bile po osnovi nafte i naftnih derivata. Do kada ce pozitivan pomak po obicnog covjeka biti podbacaj za administraciju?
Crno da crnje ne može biti.
Ove nekakve direkcije, agencije su samo svele na pravljenje izvjestaja, a nis ne rade da se poboljsa stanje sve ista bagra (npr.agencija za privlacenje stranih direktnih invensticija, pa gospoda sta ste vi to uradili, necu da kazem da bih ja to bolje uradio, mozda bih bio i gori al ima vjerovatno neko ko bi taj posao bolje od ovih aktuelnih bolje obavio)
Većina kvalitetnih je ili napustila ili napušta zemlju. Ostali kvalitetni su se uspjeli kako-tako snaći. Ostala je samo bagra sa kupljenim diplomama koja se instalirala na pozicije po rođačko-stranačkim vezama. Dalje, korumpirano sudstvo, zdravstvo, školstvo, policija, administracija. Javna dobra opljačkana i sad su u posjedu lokalnih tajkuna. Pale se auta skoro svaku noć. Kladionice na svakom koraku. Omladina se davi u paklu droge. Školstvo srozano do samog dna. Ne postoji ni TEORETSKA šansa za boljitak. Jedino ako nađu zlato ili naftu na 10m dubine. A i to će se djelit 75% Shell, 25% BiH. A od tih 25% opet će sve otići u ruke tajkuna. Znači situacija je takva kakva jeste. Ko hoće da živi "normalno", to će morati tražiti na zapadu. Ostali će ovdje "životariti" kako se ko snađe i kakvu ko ima vezu ili "sposobnost" (čitaj, koliko zna ukrasti). To je nažalost to. I tako će biti do kraja naših života. Znači ovo nije čak ni predviđanje, nego činjenica, odnosno aksiom koji se i ne dokazuje!
Selam alejk
Aj sve to, zar niste mogli postaviti neku drugu sliku sto se tice ekonomskog rasta, pada. Nikako da desifrujem sta ovaj chiko sa slike ustvari radi :-)))
Slika kaze vise nego hiljadu rijeci. ;)
Investitori izbjegavaju podrucja u kojima politicari glume u sapunicama oko fotelja. Ni "S" od mostarskog sajma koji se nekad odrzavao u 4 mjesecu.
bit će pomaka ne sekirajte se.....samo u pogrešnom smjeru. PIO je već prazan, budžeta ni na mapi, kredita ni za lijeka........milina:)
Jos malo pa knap, nema dalje .