Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
http:// d e p o . b a /front/zasto-evropska-unija-podupire-izgradnju-elektrana-koje-ce-ubiti-bih-i-cijeli-zapadni-balkan EU povjerenik Oettinger podupire projekte koji preusmjeravaju čistu energiju iz Balkanu na EU tržišta, ostavljajući naše građane sa posljedicama prljavog ugljena. Iskreno se nadamo da ovo nije početak nove energetske strategije EU, koja iskorištava lokalne resurse država kandidatkinja za ispunjavanje vlastitih ciljeva na području obnovljivih izvora energije, rekao je Garret Tankosić Kelly iz SEE Change Neta Ovaj clanak govori samo o oblasti proizvodnje energije, ali jako dobro analizira stavove EU ne samo prema BH, nego i prema cijeloj regiji. Sami smo krivi sto smo se doveli u polozaj ovisnosti o stranom kapitalu koji ceka povoljan trenutak da preuzme resurse pod svoju kontrolu. Do tada ce povecavati nivo zaduzenja, a kada dodje vrijeme za preuzimanje resursa, prekinut ce izdavanje kredita i traziti povrat svih zaduzenja. Polako se blizi taj trenutak.
to im je i cilj. da se nista ne investira, da nas samo zaduze i onda nam sve uzmu, bravo za vlast koja nas za 3 godine vladavine unazadi 13.
Al je za domace povoljno ....
a šta ćemo sa korupcijom?
ulazi u troskove .
Isti razlozi su faktor zasto se "dijaspora" ne vraca kuci.
a ti bi se ko' vratio???
Ja ne znam da li ima ista da valja u ovoj drzavi
Prepreke su zakoni koje ne donose političari. Razlog ne donošenja zakona je što se onda ne može uzimati reket od investitora. Najsvežiji primjer su neki Turski investitori. Znaju to SDA - ovci odlično.
Kako nije bilo prepreka za "bankarski sektor,osiguranje,trgovinu ,nekretnine i finans .sektor.? Price za malu djecu.
kad su strane banke ulazile na ovo trziste neki su drugi bili na vlasti...ne kazem da su bili bolji al su ocito manje trazili...
Kad se zeli zauzeti neka zemlja onda je normalno da se prvo uzme bankarski sektor ( mora se para nekakao obrtati),uz to ide osiguranje. Poslije su na redu trgovine ( mora se jesti ) Zatim se kupuju lokali i grade nove zgrade da bi se parice oprale.( "od poznatih investitora") Sve je to normalni proces koji je vec vidjen bezbroj puta:) Za proizvodnju trebaju drugi uslovi. Nasi ne znaju sta otvoriti,a investitor ne ulaze u ideje kako se cesto misli. Ove info kostaju 1 hladnog pivkana:)