Privreda
0

Donesena odluka o podjeli dobiti Elektroprivrede HZ HB

FENA
Skupština JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar tokom današnje sjednice donijela je Odluku o raspodjeli dobiti za 2010. godinu.

Tako će za raspodjelu dividendi dioničarima biti isplaćeno oko 40 posto sredstava od ostvarene dobiti, odnosno 15.998.605,92 KM, budući da je u 2010. godini dobit Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar iznosila 40.746.514,79 KM, navodi se u saopćenju iz Elektroprivrede HZ HB.

Utvrđena vrijednost dividende po jednoj dionici je 2,17 KM, a ista odluka predviđa i osiguranje sredstava za zakonske rezerve, kao i sredstva za dodjelu donacija u 2011. godini.

Tokom sjednice jednoglasno je usvojeno Izvješće o poslovanju za 2010. godinu, koje uključuje i finansijsko Izvješće nezavisnog revizora, Nadzornoga odbora i Odbora za reviziju ovoga poduzeća.

Na sjednici je donesena i Odluka o proširenju djelatnosti u unutarnjem prometu i usuglašavanju djelatnosti s Odlukom o klasifikaciji djelatnosti BiH, kao i Odluka o izmjenama Statuta JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar.

Zbog isteka mandata Skupština je razriješila dužnosti dosadašnje članove Nadzornoga odbora Elektroprivrede HZ HB i donijela je Odluku o izboru novih članova, a to su: Midhat Arpadžić, Ervin Vrdoljak, Marijan Bunoza, Živko Marić, Damir Leko, Marinko Ivanković i Ante Kolobarić, kao predstavnik malih dioničara, stoji u priopćenju.

Izbor članova Odbora za reviziju Elektroprivrede HZ HB odgođen je za sljedeću sjednicu Skupštine.