Privreda
25

Dodjelom priznanja završen specijalizirani sajam "Energa 2015"

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Svečanom dodjelom priznanja izlagačima danas je u Tuzli završen peti po redu Međunarodni specijalizirani sajam energetike "Energa 2015".

Jedinstveni privredni događaj u ovom dijelu Evrope, u protekla četiri dana je okupio veliki broj predstavnika kompanija, ambasada i istraživačkih institucija, bliskih energetskom sektoru u BiH i regiji.

Organizatori, a posebno izlagači zadovoljni napuštaju ovogodišnju "Energu" najavljujući da će u Tuzlu doći i naredne godine.

"Na sajmu Energa sam prvi put, a naša kompanija je došla s ciljem da uspostavi veze sa potencijalnim partnerima iz ovog dijela Evrope. Bio sam na mnogo sajmova, ali ovaj je poseban jer je specijalizovan, dobro organizovan i posjećen od strane mnogo poslovnih ljudi iz sektora koji je nama interesantan. Ove godine smo prisutni sa našim predstavnikom, a naredne godine vjerovatno dolazimo samostalno“, rekao je dr. Bertrand Ngim, predstavnik MMD Mineral Sizing iz Velike Britanije.

Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH i jedan od članova Organizacionog odbora "Energe" istakao je evidentan napredak programa "Energa" iz godine u godinu.

"Sajam 'Energa' je po mnogo čemu specifičan, a ono što je najvažnije je da odgovara očekivanjima izlagača i posjetitelja. Zabilježen je veliki broj poslovnih sastanaka, novih ideja i stručnih prezentacija koji su vjerujem urodile plodom. Siguran sam da će 'Energa' već u 2016. godini zabilježiti dodatni napredak, jer to se od ovakvog događaja i očekuje“, poručio je Jašarspahić.

Na Sajmu se kroz pojedinačne i kolektivne izlagačke prostore, te poslovne prezentacije u kongresnom dijelu program predstavilo 120 privrednih subjekata iz 11 zemalja Evrope i Azije.

Na danas održanoj svečanosti, priznanja je dobilo 28 izlagača čime je sajam "Energa 2015." i završen.