Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar ne vazi ona "na tvoje radno mjesto ceka najmanje 5 drugih, i jos ce biti sretni da rade"? Niste vi poslodavci nego robovlasnici
ja vec duze vrijeme ponavaljam, radne snage je sve manje, nece imati ko da puni budzet, i ovi sad sto rade nece imati penziju, DZABE GLASATE ZA ISTE STRANKE!
Vi biste da vam neko za 1000KM oblijeće oko vas. Osobama sa fakultetskim diplomama firme koje su na glasu daju 1000KM i očekuju čuda. Ko će za taj jad biti motivisan i davati svoje zdravlje, vrijeme i živce? Prošla su ta vremena. Radnici zaslužuju da im se poboljsaju uslovi rada, koja su na snazi od 60ih godina kao i ofirni model od 8 sati rada na dan!
Nije tacno moj Cengicu, vi ste stranacki robovlasnici, vama trebaju robovi, a na zapadu radnici. vecina poslodavaca se bogati s ledja radnika, prijavljeni na minimalac, koverte, prekovremeni sati, nema godisnjeg, a vlast nema instrumente da to rjesi ili nece da rjesi.
Nije tacno moj Cengicu, vi ste stranacki robovlasnici, vama trebaju robovi, a na zapadu radnici. Bogati se vecina poslodavaca s ledja radnika, prijavljeni na minimalac, koverte, prekovremeni sati, nema gidisnjeg, a vlast nema instrumente da to rjesi ili nece da rjesi.
Plati pa će biti.
svim nezaposlenim isplaćivati pristojnu naknadu za nezaposlenostl. zaštititi prava zaposlenih. uslove rada i plaće u radničkom sektoru (nedržavni sektor) izjednačiti sa uslovima rada i plaćama u neradničkom (državnom) sektoru ili suprotno, svejedno ovo ili ono. inače pušiona, slijedi vam burma indija.
Naravno da ih nema. Izetbegovići ih zapslili , 150000 u Evropi
Umrite robovlasnici, dosta se se bogatili kriveći nam leđa na minimalcu. Sad zasucite rukave, ne glumite gazde, a možete i mame zaposliti da vam uživaju na minimalcu.
plati jarane pa će narod raditi kako rade po njemačkoj i drugim zemljama dosta više haračenja
Njemačka, Allahova kancelarija...
Za sve je kriv Alija Sirotanovic.
🤣🤣🤣🤣
Evo ja sam spreman da radim,Majstor suhe gradnje zelim 120km dnevno i punu prijavu ne minimalac i vikend slobodan jer imam i ja porodicu.
Ulazite u obrazovanje, obezbjedite praksu ucenicima, staziranje, dsjte stipendije studentima, obucavajte radnike, saljite na specijalizacije... dajte dobre plate i sve to naravno osigurajte dobrim ugovorima.
Samo platite pošteno, i 160 sati mjesečno, i nema brige za radnom snagom. Ovako prosipate demagogiju u koju sami ne vjerujete...
Samo podigni kamen, naci ce te par radnika... Selam iz Stockholma!
Ovi moji neki dan pozvali biro da im pošalje 20 ljudi.Pojavila se tri lika da se upiše da su došli i uhvatili se noge