30. novembar
81

Bliži se jubilarno izdanje "Sarajevo Spirit Festa", mjesto vrhunskih rakija i drugih pića

S. Š.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Deseto jubilarno izdanje Internacionalnog festivala žestokog pića i rakija "Spirit Fest Sarajevo" održat će se 30. novembra 2023. godine u prelijepom ambijentu kongresne dvorane Hotela Holiday i ugostit će veliki broj destilerija i kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Festival koji iz godine u godinu raste, a koji je od velikog značaja za destilerijsku industriju, ugostiteljstvo i turizam postao je prepoznatljiv brend ne samo u Sarajevu, Bosni i Hercegovini nego i regionu.

"Interesovanje za predstavljanje na festivalu od strane izlagača nikada nije bilo veće, pa će se ove godine predstaviti 65 destilerija i kompanija koji su zastupnici poznati svjetskih brendova. Kao organizatori ovog prestižnog događaja, za koji se uvijek traži ulaznica više, nastojimo da napravimo određenu selekciju i ugostiteljima, hotelijerima, distributerima a naravno i ljubiteljima dobre kapljice da omogućimo komunikaciju i degustaciju brendiranih rakija i alkoholnih pića", kaže Dejan Radović organizator festivala.

Na ovogodišnjem Spirit Festu Sarajevo će svoje proizvode predstaviti 65 izlagača, a posjetioci će imati priliku degustirati vrhunske rakije i druga alkoholna pića uz gastronomske delicije iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Tradicija se nastavlja, te će na festivalu po 8. put biti upriličena dodjela priznanja za najbolje ocijenjene rakije. Prijavljeno je 160 uzoraka u kategorijama rakije od voća, rakija od grožđa, specijalnih rakija, likera i gin-a.

Ono što je evidentno, jeste da je svojim desetogodišnjim postojanjem Sarajevo Spirit Fest izrastao u jedan od najznačajnijih festivala ove vrste u regiji. Broj izlagača iz godine u godinu raste i svoj veliki interes za učešće na Festivalu pokazali su i renomirani brendovi.

To je dovoljan pokazatelj da se radi o izuzetno kvalitetnim uzorcima koji se prezentiraju na Sarajevo Spirit Festu. Dodatnu vrijednost programskom sadržaj festivala daje i networking, povezivanje predstavnika destilerija i zastupnika svjetskih poznatih brendova alkoholnih pića.

Prisutnim ugostiteljima i hotelijerima također se pruža mogućnost da svoje barove obogate najkvalitetnijim pićima i razmjene iskustva sa izlagačima. Sarajevo Spirit Fest je poznat i po svom tradicionalnom takmičenju za naj lokera koje će i ove godine biti sastavni dio festivalskog programa. Za naj lokera festivala kao i ostale nagrađene, organizator je obezbjedio odličan nagradni fond.

Muzički dio upotpunit će Ali i Vernes.

Festival će biti otvoren 16:00 do 22:30 sati u kongresnoj dvorani Hotela Holiday. Ulaz na festival je 10 KM.