Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nadam se da ce se kazniti oni koji su Aluminij doveli do ovakvog stanja u kojem se nalazilo
Pozdrav SDP-raji! Imali medu vama dipl ekonomista? Pred izborima se "navodno nesto radi". Zasto se prije 4 godine nije pokrenula procedura? Kako Niksic sam kaze, sramno priznavanje, vlada kao vecinski vlasnik prvi put pregledala knjige!?!?! Gradanima se laze da je cijena aluminija pala, struja poskupila, pa da su to glavni razlozi zasto ovo preduzece stoji pred kolapsom. Ako se svijetska potrazna pogleda onda to malo drugacije izgleda (cijena aluminija 06/2009 1.550USD, 06/2011 2.800USD, 06/2014 1850USD). Interesanto je vidjeti sta se iza ovoga skriva, a to su lopovske strukture "Covic i drustvo". Nevjerovatno kavke izdatke, kakve ugovore, plate. Mogu 10 primjera navest zasto bih morali svi direktori u zatvor + njihovo imanje se mora oduzet! Da svima bude jastno, mi ovdje pricamo o kriminalu od minimum 1.000.000.000 KM A Niksic zato zna. Jeli vam jasno zasto Civic blokira zakon o korupciji, pranju novca. Mene neiteresuju stranke, nego lopovi. SIPA/DRZAVNI TUZITELJ, GDJE STE!!!!
Pomozi Bosni protiv Srbije i Hrvatske http://esimsecura.com/lan.14806/ Srbija je mnogo jaca od BiH, a i Hrvatska je nesto malo jaca, trenutno uspijevamo odbraniti sve regije Bosne i Hercegovine ali ne znamo dokle cemo to uspjeti ako nam se ne pridruze novi igraci. Potrebni su nam svi: dobri vojnici, ekonomisti, politicari, trgovci, novinari... u cemu god da ste dobri mozete pomoci u odbrani Bosne i Hercegovine od okupatora. Unaprijed hvala na odzivu.
Aluminij nema strategiju ni plana kako se izvuči iz krize jer prodaja metala stagnira u Evropi,a ne možete gomilat zalihe aluminija uz ovlike troškove struje. Da gase čelije i čekaju bolje dane ne ide,a ovi komentatori što ovde hvale neke poteze vlade ne kontam šta hvale.
Napokon. Nadam se da ce se izvuci iz dugova koje su naslijedili.
Ovdje je vlada uradila odlican posao...Tuga bi bila da nam i ova firma propadne nakon toliko firmi koje su postale proslost zbog lose vlasti predhodnih godina..
Preduzeca poput Aluminija koja su svojevremeno bila giganti i koja su prehranjivala mnoge porodice i treba podrzavati. Mjere koje poduzima Vlada ce valjda doprinijeti boljim danima u Aluminiju, a nadam se i ova nova uprava. Osim toga bitna je i stvar da se nakon toliko godinai Hrvatska sjetila da je vlasnik dijela preduzeca te ce, nadam se, kako su i rekli i oni priteci u pomoc.
Jadno je preduzeće kojem država pomaže, a da to nije finansijska pomoć koja bi bila suluda u ovom slučaju. Tako bda njima baš i nema pomoći.
Uz mjere Vlade i novu upravu valjda Aluminij vidi bolje dane
Da nije bilo Nkisica, Aluminij bi skroz propao.
Zahvaljujuci Niksicu i Vladi,da su se ostali pitali,ne bi se to nikad desilo,ovima sto su unistili Aluminij,odgovaralo je tako i da ostane.
I ovo je uspjeh Vlade!!!!