Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
elektroprenos je nepotrebno bio blokiran nekoliko godina kao i sredstva koja su bila zamrznuta umjesto da se ulagalo u dalje projekte, ipak dobro je da se pokrenulo sa mrtve tacke i da ova kompanija konacno profunkcionise u punom kapacitetu jer razvoj bh. ekonomije upravo se moze traziti kroz energetski sektor
Predstavnici Evropske komisije podsjetili su da se Bosna i Hercegovina potpisivanjem Ugovora o energetskoj zajednici obavezala na sigurnost snabdijevanja energijom, u skladu sa Direktivom 2005/89. Predstavnici Bosne i Hercegovine, uključujući dva entiteta, potvrdili su da funkcionalno preduzeće za prenos električne energije koje pokriva teritoriju cijele zemlje predstavlja jedan od kamena temeljaca sigurnog snabdijevanja električnom energijom cijele Bosne i Hercegovine.
Kako se navodi u zaključcima sa sastanka, predstavnici Evropske komisije i Bosne i Hercegovine su naglasili veliki značaj integrisanja Bosne i Hercegovine u evropsko energetsko tržište. Složili su se u pogledu daljnjeg jačanja napora usmjerenih ka postizanju ovog cilja, ne samo u smislu velikog potencijala Bosne i Hercegovine u ovoj oblasti, nego i proizvodnje električne energije.
Još jednom je naglašena potreba hitnijeg usvajanja zakona kojim bi se riješila pitanja državne i vojne imovine BiH, koji će u cjelini ispunjavati odredbe Odluke Ustavnog suda BiH o državnoj imovini, kao prvog preduvjeta za deblokiranje MAP-a, odnosno, približavanja Bosne i Hercegovine punopravnom članstvu u NATO-u.
koga ti savjetujes ? ne mozes sebe a kamoli premijera
Milsilm da će oavj čin umnogome doprinijeti napretku BIH i da je ovo jedan vid pokretača ekonomskog razvoja BiH .. Nadam se bar takvom ishodu
Ja se pitam sve vrijeme, zbog čega je Elektroprenos bio blokiran sve ovo vrijeme??Sreća je da nisu svi nesposobni
Odlicna stvar, nove investicije znace dodatnu zaradu, a dodatne zarada znaci manje zduzivanja...
Upravo tako, odavno se trebalo poceti ulagati, ali evo doslo je vrijeme i zato... Tako i treba...
Sjedi mrav na banderi i umače keks u struju :D.
Ovo je veliki pomak, jos samo da se sve ovo receno sprovede u djelo.
Iskreno se nadam da ce ovo zaista biti ovako i da ce se zaposliti novi ljudi na realizovanju ovih investicija, kako je i navedeno
Ovo je ogroman korak naprijed ! Prosle vlasti su drzale pod blokadom taj elektroprijenos jer s enisu mogli dogovoriti oko raspodjele, zeljeli su da pljacku stoljeca naprave. Ovo sto sam napisao drzi vodu jer je europska komisija pozdravila i podrzala dogovor o elektroprijenosu. Investicije su ovoj zemlji potrebne a EP ih donosi sigurno.