Microsoft BiH
0

Pridruživanje globalnom programu za poticaj novog biznisa u IT industriji

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Kompanija Microsoft BiH je objavila da se pridružuje globalnom programu Microsoft BizSpark.

Program je namijenjen za privatne firme koje razvijaju softverske proizvode ili usluge, a postoje manje od tri godine i imaju manje od 500.000 američkih dolara godišnjeg prometa.

Članovi Microsoft BizSpark programa u BiH imat će šansu za ulazak u bogatu i dinamičnu globalnu zajednicu partnera koja će pomoći rastu i razvoju firmi članica.

Program predstavlja najbrži način za pokretanje novog biznisa u sferi IT industrije.

Tri osnovna elementa na kojima se program zasniva su - softver ( brz i jednostavan pristup punim verzijama Microsoftovih razvojnih alata, tehnoloških platformi i produkcijske licence za serverske proizvode), podrška (pristup mrežnim partnerima iz cijelog svijeta, poslovnim inkubatorima, savjetnicima, vladinim agencijama i hosting partnerima) i vidljivost ( postizanje globalne vidljivosti ka publici sastavljenoj od potencijalnih investitora, klijenata i partnera).

“Ovaj program je baziran na ubjeđenju da ukoliko Microsoft pomogne mladim firmama da uspiju, možemo kreirati obostrano koristan i vrijedan odnos te zajedno izgraditi još dinamičniju softversku industriju kako u BiH tako i na globalnom nivou", izjavila je direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić-Krivdić.

Mlade firme će dobiti besplatan pristup Microsoftovom softveru onda kada im je najpotrebniji i materijalno najnedostupniji.

Ovaj program nudi i pristup globalnoj mreži organizacija za podršku poduzetništvu - poslovnih inkubatora, investitora, savjetnika, vladinih agencija, koje su uključene i investiraju u softverski pokretne inovacije i poduzetništvo.