Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja pokusavam pored posla neki svoj poslic da zahuktam... ali tesko ide godisnje se zaradi oko 3000 KM maksimalno, sto je malo za pokrenuti bilo sta... i onda kazu nemoj na crno, nebi ja, prijavio bi sve, ali ako to uradim odmah mogu odustati i od nadanja da cu kroz jos koju godinu to podici pa da bar imam minimalnu jednu platu....
Da se prije toga izdalo barem 10 knjiga kako pojednostaviti nasu birokraciju, kako skresati vrijeme u kojem administracija donosi odluke, kako napraviti drzavne radnike odgovorinjim, eticnijim, i humanijim, kako napraviti zakon da stvarno potice pocetnike u biznisu, kako napraviti transparentne dodjele pomoci tako sto ce se sve objasniti jednostavnim jezikom bez paragrafiranja, i slicne zakone unaprijediti da rade za narod, tad bih ovakve knjige znacile puno vise.
Vodim malo preduzeće i nisam protiv poreza. Protiv sam toga kako se ti isti porezi iskorištavaju. Lomim se da uspijem vise od decenije a tek sad mi je pocelo kapat dovoljno da se odrzavam na nekom srednjem nivou. I sad trebam nekom đikanu u parlamentu isplaćivat 5k plaću koji ne mice k*rcem. A ovakve i slicne knjige svakih 5 metara na amazonu. Biznis strucnjaci kojima je glavna ideja biznisa prodat pricu o biznisu, ne hvala.
Na izdanju ove knjige trebi su zajedno da rade i ekonomski analitičar da je budućem biznismenu jasno da neće uspjeti zbog prevelikih poreza za mnogo što šta tj za plate preglomazne administracije
toliko stvari nedostaje nasem drustvu, sve su to prilike
Pare koje si spreman uložiti u biznis odnesi Sarajliću,Kukiću ili Imamoviću u Tuzli. Oni će te za taj novac uhljebiti u administraciju i živiš do penzije u hladovini. Plata dobra,velik godišnji odmor,bude i koverti da nekome nešto poguraš. Juče su savjetovali da proizvodite gljive a svi su sa tom djelatnosti propali. Administracija je sigurica
divno i krasno ali u pogresnoj zemlji...ko ne dode do asima malo sutra ce da uspje
Pošto je knjiga, pitam za jarana
Državo daj mladima grantove za inovacije i oslobodi ih nameta prve tri godine. Izvozimo trenutno jeftine poluproizvode, hajmo pravit hi tech opremu koja je skupa.
Za početak svakog biznisa preporučujem odlazak u ulicu Mehmeda Spahe po blagoslov i člansku karticu
Savjetujem Vam da se ne kladite. Herkani uzimaju porez na dobit – u praksi to znači premalo para i znatno manju vjerovatnoću da zaradite, kao što i vakcine znatno snižavaju vjerovatnoću da obolite ili prenesete kuronu u teškom obliku. 'Erkani uzimaju porez a ne plaćaju ga, uz Žikin amin. Bolje Vam je da dođete u 'Adžiće gdje ja i moji vladamo. Tamo se raspitajte za 'Izliječenog' i za borbe pasa. Nudimo bolje kvote bez poreza (prijeratna UPI hladnjača). Hvala.
Politika.