Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ti Emire K. ništa ne vjerujem. Ne vjerujem da je u Sarajevu velika potražnja za stanovima. Članak je iskorišten u markentiške svrhe. Dobar pokušaj!
ne znam za sarajevo, ali u drugim gradovima, pola stanova novogradnje zjapi prazno, a on navodi da se rasprodaju već u ranoj fazi.
evo baš, moj susjed je imao stan na marijin dvoru, prodao ga nedavno nakon skoro pola godine koliko ga je reklamirao, i uzeo neki manji u nekoj novogradnji tu u sarajevu, i kaže da u zgradi nema ni 5 stanara, niti su stanovi rasprodani. Dakle lažu. Za zagreb mogu potvrditi isto.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
ako je povoljno 36 m2 na Hrasnom, 80 000KM, onda smo mi magarci
@tramal Iskreno, agencije su podigle cijene stanovima 10 000KM u prosjeku, gamad koja od jadnog naroda uzima toliki novac za jednu staru sobu, a uzmimo da je kamata u prosjeku cca 6-7%, pa gdje je normalan čovjek danas s prosječnom plaćom, ako je uopće ima??? Moja procjena je da kvadrat polovne ohrdine ne bi trebao biti veći od 1200KM, a novog 1400..
Realno je 800 - 1500. Neki prodaju po 4 ili 5 hiljada po kvadratu. Porez na glupost.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Isto brazilske favele
ja agenata hahahahha i kurcine prije rata sadio bradu karadzicevu a sad neka faca
55m2 u Doboju 60 000KM u Banja Luci 105 000KM....pa sad zamisli cijena cigle je ista i tamo i ovde..znaci on kad ih proda po 60 000KM ima plusa svog,a sta tek ima ovaj kad proda isti stan za 105 000KM....njega stan izadje 20 000KM kad ga pravi...
a nemos poredit doboj i banja luku jbg, isto kad bi reko i lada je od metala i auto i bmw je auto od metala,sto je bmw skuplji ,pa oboje je auto.....
ne razumijes sta hocu da kazem...gradnja zgrade ih izadje gotovo isto, cigla i cement nisu nista skuplji u BL nego u Doboju, hocu da kazem da on kad rasproda sve stanoe za 60 000KM po stanu ima veliki plus, pa sam rekao sta mislis onda koliko zaradi ovaj u BL kad rasproda po 105 000KM... jer ih gradnja izadje gotovo isto...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vala ja sam mog Himzu na baustelu poslala davno,jes se slomio jadan al je kuca pod krovom,kakvi stanovi,bacanje para
Euro pada, a ulaganje u dolar ili švicarski franak bi bilo dobro sada, samo niko ne zna hoće li to koliko,potrajati. Ako se i kupuju stanovi, a na mom ulazu i svim susjednim su okačeni oglasi "stan za poznatog kupca, isplata odmah", to je promjena keša za nekretnine zbog pada EUR.
Ne spominji svicarca, kamenovat ce te ;)
nista bez dobrog rasporeda :)
Ovo je notorna neistina. Jedino sto se mozda rasprodaje su stanovi u najelitnijim zgradama gdje su cijene 3-4 000 po kvadratu. Ostalo koliko vidim se vrti mjesecima bez musterije. Cijene su daleko od povoljnih. Jeftin i bezuspjesan pokusaj da se prevare sire mase.
kada ti ide tako prodaja otiđi do stupa ima ih 1000 na prodaju, kome valjaš bombe moj mladiću svaki dan sam tu i vidim , odonih iza eće pa prekoputa tibra i bh bau ili u džekos na dobrinji, ima garant sada u Sarajevu 5000 stanova da nikad nikonije ni pogledao.
Joj glupe reklame
Uvod u text bi mozda trebao biti: "Ako se uzme u obzir rastjeravanje stanovnistva iz BiH, kao i trend da mnogi nemaju namjeru ostati u istoj, investicija u skolovanje i ostanak vani je mnogo bolja od kupovine vile u BiH a kamoli stana kojeg vecina ne moze otplatiti". Cijene nekretnina ce biti jos nize jer tzv investitora sa "mahnutim" parcelama je sve vise a naroda kojem ostane novaca od prehrane je sve manje. Problem bogatasa kod nas je sto su unistili kupovnu moc stanovnistva tako da jos uvijek mogu uzeti novce samo za hranu. Vani gdje je ekonomija bolja od nase primtivne su svjesni da ako ne plate radnika nece imati od koga niti uzeti novce. Ako tzv investitor daje platu radniku 450 KM kako od istog ili slicnog moze ocekivati da mu proda stan od 80 000 ?
U svojoj blizoj okolici znam ih malo vise koje su pokradene na razne nacine, pocev od tzv javne prodaje za koje javno niko nikad nije cuo, poklanjanja parcela u cilju razvoja privrede (trzni centri), rusenje objekata javnih preduzeca i ustupanja istih privatnim takodjer po simbolicnoj cijeni, proglasavanja napustenim parcela koje se duze ne koriste i poklanjanje istih takodjer kumovima i mogao bih ovako pisati. Nakon otimacine preduzeca na red je su dosle nekretnine jer preduzeca vise nema
To je sve sveta srpska zemlja, treba srušit te nebodere i napravit nove bolje, srpske na srpskoj zemlji!
nema nebodera, al ima fahrin jedan uvrnuti, to je srpski neboder
beila_ciao = smucalo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ma loze dijasporce,znaju da je dolar poduplo pa ko vele sace oni kupovat nase smrdljive garsonjere ,s.e.r.e.m vam se u stanove
Tužno je vidjeti kako građani iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine svojim potomcima kupuju stanove po Sarajevu i plaćaju 40-ak m2 životnog prostora po 100 000 KM. Novac zarađen u vlastitom gradu, ulažu u nekvalitetne i neprosperitetne stambene objekte, kako bi njihova djeca bila što više domaća na velikom sveučilištu u glavnom nam gradu. Veliko je to ulaganje za diplomu stečenu u BiH.
ma isplativije da kupim stan u monte carlu
beila_ciao = smucalo
odvest cu se u monte karo tamo ima fegeta bogatih
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Emire K, PROVALJEN SI !!!