Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...eeee, al' se nekad dobro jelo... Pa bogati su napravili krizu, da se još obogate. Neko mi nekad reče, bogate zemlje nisu džaba bogate, u pravu je.
Kako kaze Engdahl to je sve u rukama par porodica koje upravljaju svijetom i izazivaju krize poput rokfelera, sorosha itd. Sjetim se jedne koja kaze nama nisu problem sirotinja nama je problem nahraniti i utoliti glad bogatih.
*Da bi neko bio bogat neko mora biti siromasan.* Pero_zdero. Klix 13.11.2012. 19:35
"Nije bogat onaj koji nema nego onaj koji ima."
Sad će Bosna uskoro da primi EU. Idu ka našem prosjeku nezaposlenih a još samo da ispune direktivu o konstitutivnosti vjera, direktivu o jačanju korupcije u vladinom sektoru i direktivu o pašćadima na cesti (u svom prirodnom okruženju) i eto ti EU u Bosanski savez.
KOLIKO VAS VATIKAN MRZI DA VAM JE NADJENUO I TA SMIJESNA IMENA PO KOJIMA VAS I DANAS UTORAVA: SRBI = latinski, serf = roblje HRVATI = croatini = kreteni BOSNA = bosnae = pravi volovi, goveda BOŠNJACI = turski, bosh+nyak = bijednik, iz tur. bos+nya = ničija zemlja " K L I X " nije misterija već igra riječi od C ( a t o ) L I C S ), a moderiraju ga katolička mladež i popovi koji "civiliziraju glupe Bosance sa 100000-ada unosa. U tom spec. ratu cenzurisan je web bosanske dinastije: http://is.gd/sW9lTx
Usamljenost u Italiji ...pa nije Sibir !
ma loze nas malo kako narod ne bi napustao zemlju. ni na zapadu nije sve bas bijelo.
Pa normalno da ima siromastva i po EU , nemojte biti naivni. Koliko sam puta vidjela da prose u metro.
Najveće blagostanje u Danskoj a Danci najzaduženiji u Evropi ??WTF
jestw sad gore nego poslije samog rata.jeste da se imalo malo, ali sigurnosna situacija nije ni priblizno opasna kao sada. danas covjek ne zna ko ide ispred njega, a ko iza njega. potom, provale u stanove kroz balkone I zrtve se ne biraju. uzas!
Zar ne bi bilo fer izbalansirati tu razliku? Naravno da bi, ta burzoazija nije zaradila bogatstvo vlastitim znojem, vec znojem "obicnih" radnika kroz akumuliranje viska. Samo, dok to velika masa obicnih ljudi shvati, proci ce puno vremena. Jedina pozitivna stvar je sama priroda kapitalizma kojoj je kraj presudjen. Njegovo funkcionisanje se bazira na sirenju i eksploataciji resursa, a kako stvari izgledaju, na kraju su svog puta: progutali su zemlje istocne Evrope rusenjem komunizma, sad trenutno traje masovna exploatacija resursa bez obzira kome pripadaju (Libija, ...). Nakon toga .... Ukratko, izgleda da je komunizam proslog vijeka samo bio iskra koja ce jednog dana upaliti.
Kapitalizam je poput balona, mozes puhat i puhat u njega sve dok ne pukne.
E jaro, jaro svemu dodje kraj, al svemu!
@Kraftwerk u kom smislu? Čekaj dok se naruši balans u nekom od velikih društava.Recimo u americi pa ćeš vidjet onda.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
"Vlasnici kapitala kod radnika će poticati kupnju skupe robe, stanova i tehnologije, obvezujući ih pritom na skupe kredite do razine neizdrživosti. Neplaćeni dugovi izazvat će bankrot banaka, koje će se morati nacionalizirati, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam " - napisao je to Karl Marx još 1867
nije znao barks da ce i drzave biti prezaduzene i bez para da nacionalizuju banke i da ce sve krenuti putem koji vodi u robovlasnički sistem
@Dornauszieher ..prema evropi :D
[Bosna i Hercegovina]
A gdje nije?
Velika je greska kad novinari govore o siromasnim ljudima a na slikama pokazuju prosjake. Pravi siromasi su obicni gradjani EU, samo hrane majke i radnici koji crnče po 12 sati dnevno za koru hleba.
kod nas se povecao taj jaz prije 20 godina i postaje sve gore, evo sve placem sto krizica drma eu :'(
Kako god,uslovi za život u EU su daleko daleko bolji nego u granicama BiH :) samo je potrebno potruditi se :)