Posao
59

TRT World zapošljava kandidate sa područja BiH i MAK regije

Turska državna radio televizija (TRT) pokreće globalni kanal na engleskom jeziku - TRT World, koji će imati za cilj da na svjetskom nivou prezentuje najnovije vijesti iz svijeta, otvarajući svoje urede u Kuala Lumpuru, Londonu i Washingtonu DC, sa glavnim sjedištem u Istanbulu.

Beta verzija web stranice TRT World lansirana je početkom 2015. godine, a u toku je regrutacija profesionalaca iz oblasti novinarstva, produkcije, emitovanja, te pomoćnog osoblja, koji u TRT World prelaze iz vodećih svjetskih TV kuća poput BBC-a, CNN-a, Al Jazeere i sl. Lansiranje kanala predviđeno je za posljednji kvartal tekuće godine, kada bi trebalo početi i prvo emitovanje.

Turska Radio Televizija djeluje kroz 15 televizijskih stanica, uključujući kanale na arapskom i turskom jeziku, dok TRT Avaz emituje program uglavnom za područje bivšeg Sovjetskog saveza i Balkana.

Zamjenik generalnog direktora TRT-a İbrahim Eren početkom godine je rekao da će novi kanal biti smješten u Istanbulu, ali će se obraćati čitavom svijetu.

"Dovest ćemo reportere iz Azije, Amerike i Evrope. Reporteri će, bilo da su stacionirani na pomenutim lokacijama ili poslani tamo iz centralnog ureda u Istanbulu, kontinuirano, snažno, uz potpuno svjež, drugačiji, originalan i pouzdan pristup, izvještavati gledaoce o vijestima iz svijeta i donositi autentične ljudske priče", rekao je Eren.

TRT World otvorio je svoja vrata i profesionalcima sa područja Balkana, te trenutno ima otvoreno nekoliko pozicija za sjedište u Istanbulu.

Agencija Posao.ba je jedina ovlaštena agencija koja vrši regrutaciju kandidata sa područja BiH i MAK regije, a trenutno su aktivne pozicije Deputy News Editor, Deputy Program Editor, Field Producer i Output Producer.

Ukoliko imate iskustva u medijima, koje nije u skladu sa trenutno aktivnim pozicijama i smatrate da biste svoje znanje mogli kvalitetno primijeniti radeći za globalni TV kanal na engleskom jeziku, pošaljite svoju prijavu na neku od 25 dodatno aktivnih pozicija sa preko 60 potrebnih izvršilaca ovdje.

Informacije o svim trenutno otvorenim pozicijama, kao i linkove za prijavu, možete pogledati ovdje.

Za više informacija pišite na [email protected].