Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Divim se svakome, posebno mladim ljudima koji svojom pamecu i zalaganjem prave dobre stvari za sebe, a samim tim i za nau domovinu. Sretno, drugari!
...sbilješka...samo da sa lijanom "utopim" traktor :)))...ono, ja njemu glas, on meni džon dira :)))
kako su oni dobili ove dzabne kredite i podsticaje ja kad sam htio da pokrenem nesto trazili su mi da registrujem firmu i da to sto mi dadnu maks iznos je bio do 10.000km,a ja sam po mojoj procjeni htio 4.000km i trebao sam da otplatim u roku 5 godina stim da ne bi mi se otplacivalo prvih 6mjeseci kao dok ne stanem na noge znaci ako propadne mi posao ja moram na robiju ici..
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
oni su vec uspjeli jer su aktivirali svoj mozak i poceli raditi. sretno im .
...čujem da se priprema milijarda maraka za nas kroz IPA fondove....pa sve bib bilo udure kada bi nas mlade diglo sa biroa ,dalo nam općinsku zemlju ,mašine i sadnice,određen otkup poljoprivrednih proizvoda u Rusiju ili Arabiju ko ga jhebe,koga zaboli qurac kome izvozimo samo hoću zaradu i to sve od tih IPA fondova...dakle da pare ne idu za krpljenje crnih rupa (čitaj provalija) u budžetu nego za nas mlade sa biroa da počnemo se baviti nečim sasvim čistim ,vrijednim i svuda uglednim poslom da ne gledamo odakle će da svane...odmah i političari mogu smatrati da su otvorili nova radna mjesta...davno je rečeno da će se BIH baviti time i ako je zapisano neka bude konačno i ostvareno,ni s kom se ne zamjerimo a kvalitetno izvozimo i tražimo samo zaradu koja ne treaba da bude basnoslovna ali da se vidi svrha sveg truda koji bi tada uložili svojimn radom... pa ja¨!!!!!!!!!!!
Ako nemate novca a zelte se baviti poljoprivrednom onda najbolje rjesenje su mnoge zagruge koje nude sav repromaterijal, a od vas samo traze ozbiljnost i rad. Naravno prije nego sto potpisete ugovor s nekom zadrugom prvo se raspitajte sa li je ona prijasnjih godina izmirivala sve svoje obaveze prema koperantima.
Kakva Poljoprivreda, nema od toga nista, novac od razvojne banke koji je trebao ici za posticaj poljoprivrede otisao je Radoncicu kako bi ovaj napravio sebi neboder koji zjapi poluprazan.
Ma svuda u Srbiji je poljuprivreda i IT sektor sansa za mlade... ne samo u Hercegovini i Bosni...
Kod nas hektari obradive povrsine zapusteni, i vi mislite da ce ovi isti neradnici ici da kopaju Tursku zemlju hah
Ja ove godine ulazim u to vode..
poljoprivreda ili it?
Ja rintam-rintam po cijelu noc i dan ,samo vladi da dam-dam,ja rintam-rintam. Poljoprivreda ne moze zazivjeti sve dok ovi sa vlasti ne prestanu da uvoze iz vana da bi samo oni dobijali od procenta ili sve ukunu zaradu,primjer mesna industrija sve je uvoz smece staro smrznuto meso ili konjsko,ko moze na te cijene da bude konkurent.
bravo za ove ljude,jedini a i najveći problem je tržište što bi im naša država trebala obezbijediti al ajd ti očekuj to od ovih naših kvazipolitičara
znaci moderan mladi bosnjak sa laptopom cuva koze :)))
propaganda...POZIV BH DIJASPORI NA BOJKOT FINANSIJSKI INSTITUCIJA BIH NOVADIJASPORA JAVNO POZIVA CIJELU BH DIJASPORU, USLJED SVIH DESAVANJA U BOSNI I HERCEGOVINI PROTEKLI MJESEC DANA, DA PREUZMEMO SVE NEOPHODNE EKONOMSKE MJERE DA SMAKNEMO CIJELU TESKO ”KRIMINALNU I KORUMPIRANU” POLITICKU ELITU S VLASTI U BOSNI I HERCEGOVINI, TAKO STO CEMO BLOKIRATI I POVUCI SVAV NAS KAPITAL IZ BOSNI I HERCEGOVINE (KOJI JE PREMA NASIM PROCJENAMA PREKO 2 MILIJARDE DOLARA GODISNJE). TAKODJER POZIVAMO NA REDUKCIJU U DOZNAKAMA U IZNOSU OD 50% U NAREDNIH 6 MJESECI ILI DOK SVA DRZAVNA MAFIJA SAMA NE SIDJE SA VLASTI. NA TURISTE KOJI SU PLANIRALI POSJETU BOSNI I HERCEGOVINI, PREDLAZEMO DA ODLOZE SVOJ ODMOR ZBOG NESIGURNE SITUACIJE U ZEMLJI. IZ POUZDANOG IZVORA MMF-*, NOVADIJASPORA SAZNAJE DA SU SVE TRANSE MMF-* PREMA BOSNI I HERCEGOVINI VRLO UPITNE I DA CE KOLAPS FINANSIJSKOG SISTEMA DOVESTI I DO NELIKVIDNOSTI BANAKA TE GUBITAK NOVCA STEDISA (SLICAN SLUCAJ KAO SA STEDISAMA U LJUBLJANSKOJ BANCI).
Vlast izgubila IPA fondove za pomoc malim firmama,cemu da se nada mlad covjek s idejom?
Nekoj Njemici za papire