Plata do 46.400 eura godišnje
509
Radnici iz BiH imaju šansu da se zaposle u Njemačkoj
Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@šta raditi ...yebbote, tuđina mi je grad gdje sam se rodio...
Moraš znat extra njemački, ta plata je bruto,a ne neto, što znači odbi pola, plaćaš neki stančić 700 eur mjesečno itd itd. Na kraju mjeseca ti ne ostane za kifle. Ko misli da će se obogatit, nek ne sanja dzaba...Al eto, bolje i to nego ovdje ništa...
Zdravo, Ja sam biskup T.D Jakes, privatni zajam zajmodavac koji daje život vrijeme prilika kredita. Jeste li u bilo kakve financijske teškoće? Treba kredit za konsolidaciju duga, po stopi od 2% izgradnje, nekretnina kredit, refinanciranje, osobne, poslovne svrhe ili hitne novac? Jeste li poslovni čovjek ili žena koji su mislili na širi svoj posao nudeći kreditiranja svih vrsta. ako je zainteresiran kontaktirajte nas danas putem ([email protected])
Kakvo pranje guzica njemackih? O cemu ti pricas? Prosle su gastarbajterske godine. Ko misli prati guzice prismrditi trzistu Rada njemackom ne moze!
Ne bi Njemacke guzice prao i sluzio ih gore i trpio ponizenja ni za kakve pare. Radje cu ovde biti ravan sa ostalim nego gore zadnje govno ...nije dobro za vugla ... Hitler je ostvario sve sto je zamislio ...ja konto' oni izgubili 2 rata ...
ljudi. poenta je u tome da svi kukaju kako je lose u BiH. jeste lose, na zapadu ima vise pravde. pa dignite sidro vec jednom i svi na zapad. nema vise viza. dosta kukanja. al valja na zapadu raditi, to je taj belaj.
ja se u svom Sarajevu ne mogu snaci, sta da ocekujem onda vani ?? kad u svom gradu sam gradjanin drugog reda, u Njemackoj bi bio 10tog... svaka cast ko ode pa uspije posteno zaraditi
Nije baš tačno da se mora znati njemačk jezik. Ako radite posao koji je tražen onda jezik nije uslov. Ja sam prošlog vikenda bio na razgovoru, platili su mi put, smještaj... Razgovor nije jednostavan, najmanje vas pitaju o poslu. Više su ona psihološka pitanja tipa..recite nam 5 vaših loših osobina..pa zašto njemačka..zašto naša kompanija itd itd. Plata..napišeš cifru koju tražiš, oni ne nude moraš sam tražiti pa se o tome pregovara. Ja sam uspio dogovoriti 56000€ bruto. Uz to su mi ponudili pomoć oko pronalazka stana.
pozz masinac...si imao radnog iskustva kada si se prijavio na taj konkurs???
Citajuci sve ove komentare zakljucujem da vam bas niko nemoze udovoljit! Ako kazes da ti je lijepo u Austriji- Fuj- ako kazez realno da se tamo mora dobro odraditi , rezije nisu male- OPET- GUSKO- sta hoces ...bla...bla...bla...jad i cemer !!!
ovaj s nickom "Student" ako bi mogao da mi se javi na mail [email protected] , polozio sam njemacki, ocekujem poziv u aprilu za ferijalni rad. Cisto da me malo uputis u to. Pozz
...pocela ispod nule....ucila jezik, nostrificirala, , radim i do 12 sati...nakon 20 god. imam sve - sto je covjeku potrebno za normalan , udoban zivot...sve ima svoju cijenu.
braćo draga,dok se kutarišemo ove SDA ga madi i lopova i štetočina,nema nam hajra ni u njemačkoj....
Evo "elviro" ako ne računam redovne mjesečne režije i povremene troškove luksuznog života, ostane mi novca otprilike, kad bih sve to trošila na krompir prosječnog kvaliteta, mogla bih ovdje u Sarajevu kupiti otprilike 500 kilograma krompira. Reci mi "elviro" kada bi ti od preostalog novca koji zaradiš u Njemačkoj, mogao kupovati krompir, koliko bi mjesečno mogao kupiti kilograma krompira ?
ja sam prije mjesec dana dosao u njemacku..prije nekih 4 mjeseca mi je jedna firma poslala neogranicen radni ugovor.3 mjeseca sam cekao da se rijesi papirologija i na kraju sam dobio radnu dozvolu i dozvolu boravka .inace sam po zanimanju elektricar.satnica mi je 13,5 eura i zasad sam zadovoljan..nekidan slusam na radiju kako im treba 150000 zanatlija a najvise su im potrebni elektricari,vodoinstalateri i monteri centralnog grijanja.ko zeli da nadze posao-najbolje mu je da postavi biografiju na gigajob.de nadam se da ce nekom pomoci ovaj moj komentar.
Danac, nije kvaliteta zivota u tik tvojih 1800 € i onda platis drzavi 45% poreza a Kopenhagen je jedan od najskuplji gradova u Evropi. Reci Danac koliko kosta stan u Danskoj, 6000 kruna je minimum u Kopenhagen i do 10 000 kruna. Koliko je to Eura? Od 800 do 1300 €. Plus nece svako da sjedi na vjetru u toj drzavi i da slusa Piu Kerstegard kako serka o muslimanima i strancima. Nece svi da ulaze dancima u soopak za 800 kruna , kad sve poplacaju i da gutaju rasizam i ponizenja.
sramota je iz dijaspore govoriti kako nije ni ovdje sve super. ako štediš 5% od plate, u BiH pričaš od 5% od 1000KM, a u inostranstvu od 1800EUR. računica je čista... a i da ništa ne štediš (jer u inostranstvu ne živiš kod roditelja nego plaćaš kiriju itd.), kvalitet života se ne može porediti. u inostranstvu se ne misliš hoćeš li dobiti platu prvog, ne brineš se hoće li ti reći da više ne dolaziš. ako i ostaneš bez posla, znaš da ćeš od države dobijati 70% plate dok god ne nađeš novi poso. sve je stvar izbora, ko je spreman da ostavi sve i krene u nepoznato, a ko nije...
opet fahrovi i zlajini placenici naj aktivniji na temi, pa koliko vas placa po komentaru majku mu???