Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ko moze pomoci zrtvama mobinga kad ga je tesko dokazati a ne postoji zakon o mobingu. Na ovim prostorima uvijek je postojao mobing za one koji se razlikuju . Samokovlija je pisao u prici Mirjamina kosa. zeljela bih da znam postoji li neko udruzenje ili pravna pomoc zelim da se pocinioci na neki nacin kazne. Radim 33 godine i sad pred penziju dozivljavam ponizenja i izolaciju . Znam ko sve to radi imam svjedoke i snimke ali ne znam kome se obratiti tuzilastvu?
Zasto pisati ili pricati nesto o ovoj temi (MOBING) kada za takvo nesto jos zakon nije izasao,a sve sto se smatra mobingom je jedan od Vasih primjera,ustavari jednog mobinga za koji je dokazano da je zaposlenici onemoguceno da obavlja poslove predvidjene po ugovoru o radu. I ja sam takodje zrtva mobinga od starane dva sefa kao i direktora moje firme, inace drzavna firma. Danas sam se nakon 2 mj. kako sam na bol. obratio advokatu i on mi je rekao da je mobing prema meni, ali citajuci na ovoj stranici da isti nije jos uveden u zakon te se isti nemoze primijeniti, osim gore navedenog slucaja, izgleda da sam samo nasjeo na jednu advokatsku pricu koja mi je uzela za prvi kontakt 200 km, iako sam dosao da se samo posavjetujem oko takvih stvari jer smatram da mi je nanesena teska dusevna bol. Nakon svega ovoga sto san procitao o mobingu izgleda da cu morat zaboravit na svojih 200KM i krenuti na posao ope t uz strah i strepnju pa kako mi dragi bog dadne,a ovih 200KM cu valjda nekako nadoknadit
mobing treba sto hitnije zabraniti.on rusi meduljudske odnose, stvara pometnju u narodu, rusi sve moralne i normalne norme ponasanja.unistava psihicko i fizicko zdravlje mobing ne sluzi da bi se zaustavili silnici ili olosi on sluzi da bi pojedinci procvjetali na racun slabih i postenih.on u svoje redove uvuce naivne i dobre ljude i iskvari ih ovo znam iz licnog iskustva unistava se svaki osjecaj i dobrota u ljudskom drustvu,jos malo ce zivotinje uciti ljude dobrom ponasanju i humanosti postali smo kao vukovi coporasi
Licno ja sam kako smatram zrtva mobinga i vise ne mogu to da posnesem i planiram da dam otkaz jer vec se to pocinje odrazavati na moju porodicu i to svakako ne zelinm a ionako radim za mele pare pa tako da moje pshicko stanje je vaznije mnogo. Svakodnevno se susrecem s tim situacijama da je vrijeme da kazem dosta. Malo sam pocela da pretrazujem net i tako sam i otkrila o cemu se radi. Toliko me ponizavaju da je doslo da cak me nekad nazivaju glupom i da sumnjaju u moju inteligenciju a i samo su svjesni da kad bih ja otisla s radnog mjesta sve bi stalo bar na 1 mjesec je rdok se neka nova osoba uhoda najmanje bi toliko trebalo. Cak sam godinu dana bila jedini radnik u veleprodaji , istovarala sam kutije do 12 navece utovarala robu, pravila fakture, sama pripremala tendere i nekad zbog obima posla nisam sve stizala pa me onda nazivaju glupacom i nesposobnom i povrsnom a nisu uzeli u obzir da prme nekog da mi pomogne jer bi to uzelo mnogo para ( i sama nisam tu godinu bila prijavljena)