Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kojem ba razgovoru za posao, o cemu vi ovde pricate hahah
Zar se poslovi ne zavrsavaju po kafanama?
Po kafanama, nego :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
...vrlo kontradiktorni savjeti...n eumanjujte svoje sposobnosti ali i ne pitajte za platu? .....ako ispravno logiciram, poslodavacnudi poso iz merhameta a i zaposlenik će deleti iz beskrajn eljubavi prema tvrtki? ...ne sluđujte ljude, dosta im je i ovako..
Sto reko Sojic, pa ja sam mislio da vi to radite iz ubedjenje
...lijepo je raditi i iz ubjeđenja, profesionalno i odgovorno...ružno je kad skotaš da je vrlo blizu klasičnom idiotizmu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
dve je u videu: (zanimljivo) https://www.youtube.com/watch?v=Bw1ZrFplwt4&app=desktop
OVO JE ZANIMLJIVO NPR: Kada je dobro da se cure udebljaju... :) http://spijun.net/?p=10544
A ako kazete nije mi bitna plata, poslodavac ce svatiti da ne vrijedite. Ako postavis pitanje poslodavcu o radnom vremenu, godisnjem odmoru i plati, svatiti ce da ste lezihl***vic. Ponosno istici svoje kvalitete i ponosno se istovremeno popljuj..WTF? Pa pomislit ce ljudi da sam nenormalan....I Normalan bi poludio od ovih savjeta..
stela najbolje priča
Da mnogi od vas "pametnih" poslusa ove savjete bilo bi nesto od vas. Sve je receno onako kako jeste ako trazite imalo ozbiljan i dobar posao samo se drzite ovih sugestija i sve udure. Poslovi pekara, konobara, na pijaci, mehanicara itd. ne spadaju u ovo sto se pominje, ali administracija, programiranje, menadzment itd. itekako spada. Nista gore nego nespreman za razgovor pa ko tele sjedis i veze nemas ni sta te pita ni sta bi pito.
na razgovoru za posao trebate biti smireni, jer ako ste stvar riješili unprijed štela će odraditi ostatak posla. U protivnom,nemojte ni ići na razgovor, nemate razloga. Welcome to Bosnia!
Za platu treba pitati obavezno. Kakva je to glupost da se ne pita za platu. Ne ide se raditi za klikere. Plata je osnovni motiv za radnika. Poslodavac bi najradije da mu radnik radi dzabe. Plata je jedna od stavki koje su sastavni dio posla i koje poslodavac treba da izlozi i sasvim je normalno da se izjasni o plati i da se pita o plati. Kao sto bi pitao bilo sta drugo sto te interesuje o poslu. Plata je glavni argument prihvatanja nekog posla. Ako plata ne odgovara...Hvala, do vidjenja! To da se ne pita za platu su izmislili sami poslodavci. A sasvim bi bilo normalno da kad ponude posao, uslove rada, sta traze od uposlenika...da kazu i koliko placaju za to.
Odličan komentar! Skrivanje iznosa plate je znak da je očito mizerna. Pravo radnika je da unaprijed zna koliko će biti plaćen za svoj rad, ako je sve korektno - nema se šta skrivati. Uostalom kako da se radnik koji već radi, a želi mijenjati posao, uopće opredjeli prihvata li novi posao ako ne zna hoće li biti na gubitku ili dobitku?! Šta ako radnik nije iz mjesta u kojem konkurira za posao, pa mu troškovi života automatski rastu? Zar da prihvatim posao u Zenici, iznajmim stan od 300 KM pa skontam da mi je plata 500 KM???? Zakonom obavezati poslodavce da već u oglasu stave iznos plate!!!!
Razgovor za posao, bez da imate neku vezu :))) Šef: Imate 50 cigli u zrakoplovu. Ako jednu bacite van, koliko ih ostane? Zaposlenik: To je jednostavno, 49. Šef: Kako u 3 koraka staviti slona u frižider? Zaposlenik: Otvorite frižider, stavite slona unutra i zatvorite frižider Šef: Kako u četiri koraka staviti jelena u frižider? Zaposlenik: Otvorite frižider, uzmite slona van, stavite jelena, zatvorite frižider. Šef: Lav slavi rođendan, da li su sve životinje tamo? Zaposlenik: Ne, jelen je u frižideru. Šef: Kako će starica prijeći rijeku punu krokodila? Zaposlenik: Preplivat će jer su krokodili na rođendanu od lava! Šef: Još jedno pitanje. Na kraju je starica ipak umre. Zašto? Zaposlenik: Utopila se. Šef: Ne! Pogodila ju je cigla iz aviona. Sljedeći...! Pouka: KOLKO GOD BILI SPREMNI, AKO NISTE DOŠLI PREKO VEZE, UZALUD VAM SUNCE SJA!
Valja Bakiru ispitat 100 000 ljudi.
HAHAHAHA BLAGO NAMA U BOSNI. MI SIGURNO NEĆEMO PRAVITI POMENUTE GREŠKE. PA U NAŠOJ ZEMLJI NEMA POSLA PA SAMIM TIM NI RAZGOVORA.
Ipak, ukoliko prvi na razgovoru spomenete visinu plate, poslodavcu šaljete poruku da ste zainteresirani za određenu cifru, radije nego za tu kompaniju. Znaci iz ovoga znači da treba reci,ja cu dzaba raditi za Kompaniju koju mnogo volim i stalo mi je strašno da Kompanija ostvari što najveci profit i da gazde budu još bogatije???
aj probaj popiti toliko vode pa ćeš završiti na hitnoj, ništa pretjerano nije dobro, tko uopće može popiti toliko ičega dnevno, bilo cola i nešto drugo? Što se tiče debljanja ako se unese preko 2000 kalorija debljaš se, čak i uz toliko nalokavanje colom, kretanje i ne prežderavanje drugom hranom ako se drži unosa do 2000 kalorija dnevno ne bi se udebljao!
zar se ide kod nas na razgovor mislio sam da unaprijed plati 5000-10000km ahahaha
Ko Da Ce Me Ikad Pozvati Na Razgovor
Evo ti - za pesimizam :P
Evo I Tebi Za Optimizam :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sve je ovo tacno,sve bas ovako u Americi.u prijevodu znaci "kako se prodati". ako se ne znas prodati,nista od posla.samo se postavlja pitanje,npr. sta ako dobije posao neko slatkorjeciv,glumac,zna foru..ili neko ko je stvarno strucan,praktican ,dosljedan i lojalan,ali sutljiv,skroman...ko je stvarno na gubitku? ja mislim da je to firma koja daje prednost sarlatanima.jedino ako nije u pitanje neka pozicija u opstini,tu su sarlatani,licemjeri,prevaranti,lopovi i lazovi,amidzici,dajdzici..
...rijetko ćeš naći u istoj osobi i stručnjaka i trgovca...nije što je samopromocija neka osobita pamet, nego što je ista, većinom, odlika nejneupotrebljivijih za bilo kakav ozbiljan posao, pa ti bude baš ružno spuštat se na taj nivo...
...ostruga, poslodavac koji ne umije "vagnut" i nije zaslužio bolje od pričologa :))
PRIKAŽI ODGOVORE (6)