Vlada TK
0

Podrška certificiranju firmi

FENA
Vlada Tuzlanskog kantona u četvrtak je dala saglasnost na četiri odluke Ministarstva za obnovu, razvoj i povratak kojim su odobrena sredstva za subvencioniranje uvođenja certifikata. Sredstva su odobrena poduzećima "Elatek" d.o.o. Tuzla 2 000 KM, "Moda-plast" d.o.o. Gračanica 7 000 KM, "Interauto" d.o.o. Tuzla 12 000 KM i "Gredelj-Revom" d.o.o. Dobošnica 15 000 KM.

Sredstva kojima se subvencionira uvođenje i certifikacija sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnim standardima planirana su u Proračunu Tuzlanskog kantona na poziciji "Podrška razvoju kantona", a dodjeljuju se na osnovi Javnog poziva i u skladu s ranije utvrđenim kriterijima.

Ministarstvu za obnovu, razvoj i povratak u četvrtak je dana i saglasnost na dvije odluke kojima su odobrena sredstva s pozicije "Podrška povratku prognanih osoba".

Općini Sapna odobreno je 20 000 KM za rekonstrukciju lokalnog puta Nezuk-Baljkovica. Ovaj projekt od značaja je za ovu općinu s obzirom na to da put povezuje povratnička naselja u koja se vratilo bošnjačko i srpskog stanovništvo.

Muftijstvu tuzlanskom odobreno je 20 000 KM kao pomoć za izgradnju džamija u Karakaju i Novoj Kasabi.