Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ima li mozda neko kontakte ovog udruzenja? hvala
pa mozemo se sad sicati ko je gdje bio. ja sam iz pete brdske, a ti?
Pa isključite mogućnost da iko bude žirant i to je to. Uvedite mogućnost oduzimanja imovine (postavljanje lične imovine kao žiranta - garanta za otplatu kredita).
Prestao im dotok kamata pa bi sad malo da stite zirante?
Ljudi su se olako upuštali da budu nekome žirant(jamac) a nisu baš svjesni u šta se upuštaju i šta potpisuju.Pojavom zadnjih godina prevarenih žiranata,naći žiranta za kredit je dobro umijeće,to sada ide teže a za izvjesno vrijeme žirant će biti misaona imenica.Što se mene tiče ja nikada ni pod kakvim okolnostima nebih bio žirant,NIKAD.Mislim da mnoge ljude treba obavijestiti šta znači biti žirant,vjerujem da mnogi potpisuju a da nisu svjesni šta rade.
pazi jarane primitivce, nije svaki dijasporac pobjegulja ok? Otisao sam nakon rata nakon sto sam bio u armiji. Dakle, primitivan si i pripadas kolektivnom smislu razmisljanja primitivnog balkana.
ja to sa zirantima nigdje nisam vidio , samo na balkanu. svako moze samo za sebe garantovati. cuj to, neko uzme kredit i da mu ja platim ako on ne vrati. koja nebuloza. al ide pod ruku sa kolektivistickim nacinom razmisljanja u vasim krajevima.
Dobra incijativa, udružite se i rješavajte probleme, zaista je nepravedno to što se dešava žirantima. Treba ići i do Strazbura,ako naše vlasti neće ništa da preduzmu, one uglavnom štite zelenašenje banaka.