biznis
0

PD Krivaja 1884 Zavidovići obrisana iz sudskog registra

ZEDA
Općinski sud u Zenici danas je ukinuo rješenje o osnivanju Privrednog društva "Krivaja 1884 d.o.o." Zavidovići, pa je u ponovnom postupku odlučivanja odbio prijavu za upis osnivanja ovog privrednog društva, i po osnovu donesenog rješenja brisao ovo privredno društva iz sudskog registra, saopćeno je iz službe Suda.

U postupku rješavanja, prijedloga za prekid postupka upisa u sudski registar i žalbama podnesenim protiv rješenja o osnivanju navedenog privrednog društva, Općinski sud u Zenici uvažio je podnesene žalbe imajući u vidu da su se od dana upisa ovog preduzeća u sudski registar okolnosti promijenile. Pored ostalog i Vlada FBIH je donijela zaključak kojim je data saglasnost za raskid ugovora o zajedničkom ulaganju, od 24.septembra 2010. godine i Anex-a ovog ugovora od 29.septembra 2010. godine, zaključenog između ulagača Industrijskog preduzeća "Krivaja d.o.o. Zavidovići" i "Ferimpex d.o.o. Zavidovići".

Sud je utvrdio da nema više mogućnosti da dođe do osnivanja subjekta Privrednog društva "Krivaja 1884" d.o.o. Zavidovići i zbog činjenice da je otvoren stečaj nad IP "Krivaja Zavidovići", kao jednim od osnivača ovog subjekta.