2008./2009.
0

Odabir najboljih projektanata, izvođača, investitora

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Internetski portal Sarajevo-Construction koji pruža informacije o arhitektonsko-građevinskim projektima u Kantonu Sarajevo, u saradnji sa Centrom Skenderija, pokrenuo je dodjelu nagrada pod nazivom "Izbor najboljih 2008./2009." u oblasti iz oblasti arhitekture i građevinarstva. Ova dodjela bit će održana u okviru Međunarodne sajamske manifestacije "Gradnja i obnova 2009" koja se od 19. do 22. maja održava u Skenderiji.

Svečanost dodjele nagrada će se održati u izložbenom prostoru Centra Skenderija u četvrtak, 21. maja 2009. godine, s početkom u 15 sati, najavio je Haris Keč ispred portala Sarajevo-Construction.

Sajam "Gradnja i obnova" jedna je od najznačajnih privrednih manifestacija u regionu, putem koje se prezentiraju noviteti u svijetu građevinarstva i arhitekture. Ove godine objedinjuje slijedeće sajmove: 34. Međunarodni sajam plastike i gume - "PLAGRAM" 31. Međunarodni sajam građevinarstva i prateće građevinske industrije 19. Međunarodni sajam zanatstva, alata i alatnih strojeva 13. Međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i sanitarija - "INTERKLIMA" 8. Međunarodni sajam instalacija, rasvjete, elektrotehnike i industrijske elektronike - "INSTAL" 4. Međunarodni sajam komunalne opreme i opreme za zaštitu okoline 2. Međunarodni sajam privrednih vozila, saobraćaja, logistike i prateće industrije

  1. Sarajevski sajam nekretnina, investicija i razvoja

Sajam nekretnina, investicija i razvoja ima za cilj prezentaciju investicionih razvojnih projekata u stanogradnji i privredi, ponudi i prometu nekretnina u BiH, mogućnosti finansiranja i investiranja u BiH, te mogućih paketa osiguranja imovine.

Prošle godine sajam "Gradnja i obnova" na jednom mjestu okupio je preko 500 izlagača i suizlagača iz čitavog svijeta na 18.000 kvadratnih metara.

Kad je u pitanju izbor najboljih projektanata, izvođača radova i investitora za period 2008./2009. godina, pobjednici su određeni putem anketnog glasanja posjetilaca internet portala Sarajevo-Construction i ljudi koji su direktno ili indirektno učestvovali u realizaciji projekata.

Dobitnici plaketa za 2008./2009. godinu su sljedeći: Najbolji arhitekta – Sead Gološ, d.i.a. Najbolji izvođač radova – Duljević d.o.o. Sarajevo Najbolji stambeni objekat – kompleks zgrada – Vrtovi riverine (MBI Development Sarajevo) Najbolji poslovni objekat – Avaz Twist Tower (Faruk Kapidžić, d.i.a.)

Najbolji multifunkcionalni objekat – Importanne Centar (Igor Grozdanić i Sanja Galić-Grozdanić) Najbolji sportski, kulturni i turistički objekat – Hotel Europe (Sead Gološ, d.i.a.)