Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj ovo "Novi red vožnje usaglašen je sa svim evropskim i regionalnim željeznicama", istaknuto je iz Željeznica FBiH. HAHAHHAHA Pa bolan ne putujes kroz 7 Evropskih zemalja pa da moras biti usaglasen, ides jado 200 km, od RajvoSa do Doboja i to je to..
Banja Luka je jedan od najljepših Bosanskih gradova...
najljepši gradovi u BiH su Kalinovik, Skolac, Han Pijesak, Pale, Ugljevik, Bileća i naravno Zabrđe
Meni naši Bosanski najljepši gradovi su: Banja Luka, Jajce, Bosanski Novi..
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Najprije su ukinute medjunarodne linije: http://www.klix.ba/vijesti/bih/ukinute-linije-za-beograd-budimpestu-i-nocni-voz-za-zagreb/121203115 pa je zabiljezen pad putnickog saobracaja: http://www.klix.ba/biznis/privreda/zeljeznice-fbih-teretni-saobracaj-povecan-putnicki-reduciran/130812086 Sada se ukida i zeljeznicka veza sa B. Lukom: "Od 15. decembra poslovni voz Sarajevo - Banja Luka - Sarajevo neće više saobraćati, ali se uvodi brzi voz na relaciji Sarajevo - Doboj - Sarajevo." Radius kretanja zeljeznice i promet sve vise se smanjuju. Nije tesko predvidjeti kuda to vodi. Kako biti optimist u ovakvim vremenima?
NjV izdao UPOZORENJE NAJVIŠEG STEPENA (MOGUĆNOST RATA): naši geostrateški neprijatelji Vatikan i dinastija Windsor ubrzali kulminaciju dejtonske igre u narednim danima i sedmicama, pa su Željeznice FBiH u petak saopštile da 15.12. GRANICE FBiH POSTAJU MEĐUNARODNE i VOZOVI NE VOZE ZA BANJA LUKU I PLOČE VEĆ SAMO DOBOJ I ČAPLJINU, TE DA JE TAJ RED VOŽNJE "USAGLAŠEN SA SVIM EVROPSKIM I REGIONALNIM ŽELJEZNICAMA"; znamo da "EU" petkom kad je pažnja javnosti najmanja saopštava najveće krađe suvereniteta od naroda Evrope, a tu je bio i žrijeb za mundijal a 15.12 sahrana Mandeli; UBRZANI RASPAD ZEMLJE se dešava 1 dan nakon sjednice "PIC-a" gdje su JEZUITI PREKO YEEa OTELI VANJSKU POLITIKU SAD-a ŽUREĆI DA PRETEKNU AMBASADORICU I ZAVRŠE GENOCIDNU PODJELU PLIJENA PRIJE NEGO ONA PREUZME FUNKCIJU; NjV poručio Obami da Cormack mora fizički preuzeti ambasadu SAD-a do 15.12 i ZAUSTAVITI jezuitskog pijuna Yeea u uzurpiranju njene funkcije http://is.gd/sW9lTx
jedan od najljepsih bosanskih gradova je Istanbul
Sve sto se nanosi stetu drzavi treba ukinuti, to vazi i za rs.
Imas li neko rijesenje za muslimane koji zive i rodjeni su u RS ??
Do sada su Bosnjaci mogli vlakom da odu naobdan u posjetu drugoj Srpskoj prestonici Banjaluci,ali od 15-og decembra ce moci samo do granice R.S..Sto ste gledali,gledali-sad se zatvorite u svoje Guzno crijevo do proljeca dok laste ne dodju-jest da ce vam biti smradno ali-vi ste to trazili..
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
@Dino Banja Luka je Srpski grad. Grad cine stanovnici, idi pa pitaj da li su oni Srbi ili Bosanci ( mada jedno ne iskljucuje drugo, prvo su Srbi pa onda Bosanci ) da, taj grad se nalazi u BIH, isto ko sto se i Edinburg nalazi u Britaniji. Reci nekom da Banja Luka NIJE Srpski grad i da se NE nalazi u Republici Srpskoj smijace ti se :)
Ti izgleda nikad nisi izasao van granica Bosne i Hercegovine. To ti je kao da Svicarci kazu iz koje su pokrajine a ti samo znas za Svicarsku. Rs je Federativna Jedinica B i H a ne drzava, kao sto vam je ludi do-dik utuvio u glavu.
jel neka svajcarska pokrajina ima svoju policiju, vladu, parlament, jezik, istoriju? RS sama donosi svoje zakone, a ne BIH. U Svajcarskoj obicno donesu zakon i vazi u svim njenim pokrajinama, e TO je drzava a polako, saznace Svajcarac i za RS kad se odvojimo, ima da bude drzava nad drzavama
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
A cujte ljudi, zeljeznice propadaju, uskoro slijedi i ukidanje Sarajevo - Doboj i svih ostalih linija. Politicari su s*** zeljeznice, kupili Talgo VAGONE za 67 miliona eura, pa ih sad maltene takve nove iznajmljuju Turcima za 4,5 miliona eura godisnje za devet kompozicija. Kupili elektricni RMV Koncar voz za 5,4 miliona eura i to testni prototip, pa ga dali Koncaru da ga iznajmljuje ostalih europskim zeljeznicama da ga oni isprobavaju na svojim prugama i tako mjesecima i uz hiljade predjenih kilometara sirom Ceske, Njemacke, Rumunije, Bugarske, Madjarske itd. Najbolji voz u toj klasi na trzistu kosta 4,7 miliona eura. Zeljeznice vode partijski kadrovi koji nisu kompetentni i sposobni, radnici kao i u Grasu lijeni i korumpirani, pa i red je da zeljeznice odu u dubiozu, samo ukidanje linija trebaju pratiti i odlasci bivsih funkcionera zeljeznica i vlada u zatvor, plus otpustanje lijenih radnika.
Propada genocidna zeljeznica, propada ZFBIH, ukupno u BiH imaju dva elektrificirana pravca, jedan u genocidnoj od Bluke do Doboja i drugi u FBIH koridor 5C. Sto znaci, ne moze zeljeznica funkcionisati i biti koliko toliko profitabilna, a da nije ujedinjena. Cak ni to nije dovoljno, cak i da se postupi kako Dayton nalaze pa da se ujedine te zeljeznice na nivo BiH, treba graditi nove potpuno pruge i to brze, plus peglati postojece i izbjegavati prevoje mostovima i tunelima. Ukratko, ni genocidna ni federalna zeljeznica nema sanse za bilo kakvu profitabilnost dok god ne dodje do potpunog ujedinjenja. Promijena lokomotiva u Doboju, pa to je smijesno, pa ko ce ici sa takvom zeljeznicom i cekati dok se oni izguze u Doboju? BUDALE!
Ja se redovno vozim na relaciji Banja Luka - Sarajevo i obratno, i mogu vam reći da je onaj putnički iz Sarajeva u 11:17 prepun ugl. studenata i učenika koji najdalje idu do Doboja, od Doboja u vozu ostanu samo turisti za Hrvatsku i par nas za Banja Luku. Iz Banja Luke ovaj jutarnji poslovni voz za Sarajevo, udje max. dvoje ljudi do Doboja, e tek se tad počinje puniti. Jednom sam u tom vozu samo ja putovao do Doboja kad su ostali putnici počeli ulaziti, čitav voz a ja jedini putnik ??? Poenta je da linija nije rentabilna, a da bi bila rentabilna trebaju smanjiti cijene karte koja košta oko 27KM (Bl-Sa) da budu jeftinije od autobuskih pa će tad biti rentabilni. A što se tiče udobnosti, vozovi se ne mogu mjeriti sa autobusima, pogotovo ovaj novi voz što su nedavno kupili.
Žalosno je da iz Sarajeva dnevno ima samo jedan voz (u 11.17) za mjesta sjevernije od Zenice.
Žalosno je na šta se svedoše željeznice koje su saobraćale širom Evrope. Uskoro bi se mogle zvati JKPŽ (Javno kantonalno preduzeće željeznica).
poslovni voz bl-sa. hahhah... koji crnjak.
lesinari, manijaci, horde zla...
Imate autobus za Banja Luku iz Sarajeva: 07:45,09:15,18:30 Iza Banja Luke za Sarajevo:06:30,14:30,14:00 toliko od mene :D
Hvala,hvala, zapisat cu ovo...jeli ukljucen vikend ovdje?
Svaki dan,nema praznika,nema vikenda...Kad god pozelite potovati znajte da je radovna linija. TheOstruga-direktno,nema presjedanja,a kara je 33 km ko vama.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Prodjoh Bosnom kroz gradove i nigdje ne vidjeh voz, samo ciru iz Titovog vremena. Jel´ to zovete vozom?? Pa sta su onda one skalamerije po Evropi, rakete na sinama??? :-)))
Ostruga, ja sam mislim 98-te ili 99-te putovao iz Minhena do Hamburga sa ICE, za samo 6 sati, a daljina ured 900 km :-)))
Lufthansa od Munchena do Hambura za 1:05 h, za cca 80 €
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Otisao sam na sluzbeno mjesto zeljeznica Federacije i pitao i lijepo su mi odgovorili nemamo mi pojma jos nista, to je tek tam od 15.-tog
@Dijasporkaa:"(...)Niste vi nista pametnije od nas Bosanki koje vani zivimo." A sto vani po ovoj zimi!? Kceri draga zar ne te pustaju u kucu????