Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kakva njemacka, kod nas po drzavnim firmama i institucijama rade 35 sati ali mjesecno
bogami pa haman ko ko nas u bingu.
Momci u kojem filmu vi zivite ? Svabo da placa, a vi da lezite hah jeste ikada radili na bausteli u Njemackoj ???
Mlad sam bio kada rijesih, na svoj zivot metoh tacku, u tudjinu podjo radit, Baustella u Njemackz!
Zako je Bishke
u francuskoj se vec 20 godina radi 35 sati samo
jeste, prosjek... ali standard nije... prosječna plaća u bih ke preko 1000KM, a svi nekalo zarađuju 500-600 max 700-800KM... e tako i njemačka.. pišeš jedno, a radiš drugo... obračun ide na 40 sati, a prekovrmene pišeš pa ti se ili isplate ili imaš slobodno, ali ne ulaze u prosjek... eto toliko o tome... a to što švabe idu tek sa 65, ili čak sa 67 u peMziju, to je drugo... dok grci fino sa 55godina laganini kupe prnje, švabo još 10 godina rinta...
Hehehe..neke stvari si u pravu al👆 barem ti se sati isplate il dobiješ slobodno. Ja naprimjer od 8-17 radim i imam platu 3900€,auto i kartu za gorivo + 2 plate dodatne. Za Grčku si se zahebo druže jer i oni rade duže. To što si pisao je bilo davno. Informiše se pa onda piši. LP
Meni čovjek nudio da radim 60 sati sedmično kao vozač u pekari za 500KM...😂
Trebo si mu odma sve na kamaru otrest
da ti je ponudio 60 sati sedmicno samo da testiras proizvode iz pekare malo je, kamoli da vozis. ovim putem tom covjeku zelim da dođe pameti, ne mora mu firma propast hajd
svaki ugovor na puno radno vrijeme u njemackoj je 40h tjedno ja radim 10h do cetvrtka petak slobodan.
Njemaci, jest al u qurcu ! Deres 12 sati na bausteli pon -subota i to najkraca radna sedmica ??? Dok Danska uvodi Svedski rezim, radna sedmica 4 dana, ovi u Svabiji razmatraju da uvedu pravilo da se ne smije ici kuci nikako !
Pa ne rade svi na Baustelli!!! Ko te tjera da radis taj posao? A vecina Baustelaca ne stempla zimi i sjefi kuci 4 mjeseca a ide Plata.
upravo zbog toga i orave puno sati i onda od decembra do februara kod kuce a plata ide od tih prekovremenih sati
Njemaci, jest al u qurcu ! Deres 12 sati na bausteli pon -subota i to najkraca radna sedmica ??? Dok Danska uvodi Svedski rezim, radna sedmica 4 dana, ovi u Svabiji razmatraju da uvedu pravilo da se ne smije ici kuci nikako !
Vidimo kako je kratka po nasoj dijaspori kada dodju za praznike u BiH, ko pustani sa lanca.
Ja u Njemackoj radim 37.5 sati, a istina da se ne smije raditi duze od 10h dnevno! Prekovremeni sati su u nekim firmama placeni, a u nekim imas pravo na slobodan da ili vise dana ovisno koliko si "nakucao" sati :)
Vozaci i njemackoj tuku po 60 sati voznje sedmicno a ne dobiju ni pfening vise.Postoji nesto sto se zove fiksna plata.iako zakonom je to zabranjeno vecina firmi koristi to neznanje.
Ja sam u Bosni imao najkraću radnu sedmicu, radio nula sati, i to na crno. U Njemačkoj radim 38,5 sati.
Mog mi oca u mene rodjak Zijooo, kaze u njemackoj sedmica 9 dana traje. Toliko radi! Kad ono Zijoo laze Bog ga ne ubio....
Čemu sav tehnološki napredak ako radno vrijeme neće biti kraće, život lagodniji a standard bolji. Zemlje poput navedenih imaju bolju produktivnost, sofisticiranije tehnologije, intelektulnije resurse što čine ovaj prosjek.