Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova rasprava ko ce kome sta odrediti je stvarno glupa. Jasno je kao dan da Neum ima potrebne potencijale za izgradnju luke, ali ta ista izgradnja bi znacila kraj nacina zivota u tom djelu BiH iz prostog razloga sto bi luka upropastila turizam. Sve u svemu zato razumijem nase zemljake koji dole zive.
Za ove neupucene . Neum ima sve uslove za malu ili veliku luku. Svjetski strucnjaci sa bosanskim su utvrdili da je dubina jako povoljna jer je u Neumu (gdje je planirana luka) more mnogo dublje nego u Plocama. To potvrdjuju i americki ratni brodovi koji su i sad u luci j koji imaju jako dubok gaz. Skutori su BiH uzeli pored ostalog i luku Sibenik i luku Ploce. Sada nece valjda njih 8% skutora odredjivati sta ce se graditi u BiH,i jos hocete da ste jednakopravni ,nece moci.Da ste kakvi pa da priznate da je i vasa BiH moglo bi nekako. Luka ce Neum ako Bog da biti ,htjeli vi to skutori ili ne i.Ako vam se nesvidja eno vam lijepe vase.
u biti svi bosanski problemi se svode na to. ako pogledamo nacionalnu kartu opcina iz 1991 sa ovom danas, vidjeti cemo da su samo opcine gdje je bosnjaka bilo najvise dijeljene, zato kakav dayton, kakav k.urac, sve to treba rasturati u paramparcad, ako ce se vec bosna dijeliti nacionalno, bila ona rasturena ili centralisticka, onda nova teritorijalna podjela zasnovana po vecinskom sistemu opcina iz 1991 godine, sto znaci sve opcine gdje je bosnjaka bilo najvise 1991, idu bosnjacima itd. pa kako kome. ovo sto c.etnicko sme.ce pokusava, ovo ce samo izazvati novi rat. ta budala koja se nada da to nece izazvati rat, grdno se vara i biti ce na mjestu karadjica nekoliko godina nakon sto izazove s.ranje, a izazvati ga hoce 100%. znaci treba se prestati zaj.ebavati, ako hocemo mir, onda fer podijeliti kako bi svi bili zadovoljni, plus srbi i hrvati trebaju smanjiti megalomanske zahtjeve koji takodjer vode u rat. znaci srbi 33% najvise bosne, hrvati 17% najvise bosne, bosnjacima i malezima ost
@Neum = CRO4E..., \"vlasnicki papiri\"? jesi ti svjestan da ukupno privatno vlasnistvo u bih nad zemljistem iznosi nekih par procenata najvise. zasnivati na tome vlasnistvo je glupost, pogotovo u zemlji kao sto je bosna gdje je prije nekoliko desetljaca sva zemlja nacionalizovana, gdje je 1918 godine srpski kralj sve podijelio srbima, a oduzeo bosnjacima, gdje je u zadnjem ratu nasilno i na banditski nacin promijenjena vlasnicka struktura svega i svacega? ali ni to nije bitno, bitno je to sto su srbi, a poslije njih i hrvati iz bih u tom fazonu da misle da su vrijedniji od bosnjaka i da imaju povlastice u svemu i svacemu, zato ide ta bolesna formula koja ce izazvati novi rat u smislu neum je \"hrvatski\" zato sto je 1991 tamo bilo najvise hrvata, ali je mostar podijeljen jer je tamo bilo 1991 najvise bosnjaka? to brale ne ide tako. ne znam koji je k.urac ovim bosnjackim politicarima, samo ovo stanje dovodi nekog bosnjaka na vlast kao sto sam ja, a onda slijedi rat ako tako nastavite.
@lloyd ti ne shvataš o čem ti ja govorim Neum po vlasničim papirima svo zemljište uz more i po okolnim brdima je PRIVATNO VLASNIŠTVO HRVATA već stotinama godina a ne babovina nekog umalšehida iz Sarajeva a vi GOSPODA IZ SARAJEVA potomci sultana Mehmeda II. el Fatiha OSVAJAČA ako hoćete OSVOJITI NEUM samo da znate i veća sila od danasnjih Bošnjaka je to pokušala prije nekih 600 godina i nije uspjela zato kupite koji apartman pa merhaba burazeru MASNO ĆEŠ GA ISKEŠIRAT ZA NJEGA.. a što se Mostara tiče što je čije vlasništvo bilo prije rata to je i sada prema tome pričaš gluposti
@simo, vec sam rekao, moli boga da bosnjaci nemaju nekog vodju kao sto sam ja, pjevao bi ti sumadijske ali iz srbije. a to o boljem \"entitetu\", dovoljno je samo pgoledati izvoz iz bih i najvece kompanije u bih da se zna ko je sta. to sto vas ono laktasko sm.ece koje bi i rodjenom dijetetu ukralo lizalo iz usta laze i filuje kao milosevic preko kojekakvih tvornica lazi, a to je druga prica. nemojte kasnije kad racuni dodju na naplatu govoriti da ste bili kuhari. @brko, ti si pomijesao stvari opasno, nisu turci bosnjacka braca, nego srpski ocevi. znas i sam da vas je ne samo turcin pravio, nego i doveo u bosnu. vi nemate nikakvih historijskih prava u bosni, kad bi vas sve protjeralo, nista strasno, otisli bi kako ste i dosli.
Simo lupas! njihovo nikad ne moze biti koliko i nase. oni odnsono njihovi preci su vec jedno ovu zemlju izdali i nasom krvlju polili. to nikad ne zaboravi. imaju samo dvije opcije ,.... ili da rqzgule kod brace turaka ili da ovdje budu manji od makova zrna,
@lloyd Necemo mi nigdje iz BiH koja je NASA koliko i VASA. Dobro nam je vako, bolji smo entitet, a usput mozemo blokirati sve sto je protivno interesima RS. Ni u Srbiji nam nece biti bolje. A to nervira ratne huskace poput tebe, ali jadnice ostaje ti samo da prijetis iza tastature jer kad izadjes vidis samo 24 posto bosnjakistana, jad i bijedu na svakom koraku. Pozdrav iz boljeg dijela BiH.
sanjaj simo, sanjaj, sanjao je i mile martic i ostalo srpsko sm.ece iz hrvatske, pa eno ih sad u juznoj srbiji jedu go.vna. onaj ce.tnik koji misli da je dobio pedlja bosne da ga nosi u srbiji, grdno se vara. niko vam to ne moze dati, niti hoce, tako da sve se potvrditi mora na megdanu.
zanimljiva hrvatska promatranja slucaja neuma. ono u stilu mi smo tamo vecina, to je \"nase\". bilo bi to ok i fer, samo da ne postoji par opcina u bosni u kojima je bosnjaka bilo najvise i koje su hrvati nastojali ukrasti, sto kroz rat, sto kasnije naseljavanjem. najbolji primjer je mostar. prije rata opcina mostar je imala najvise bosnjaka, znaci po \"neumskom\" receptu je li tako, to je bosnjacko, sta onda radi pola mostara kod hrvata, otkud aluminijum hrvatski i tako to? eh to je srpska bezobrazna logika koja dovodi do rata. nadajte se da bosnjaci nikad nece imati vodju kao sto sam ja, inace bi krvi bilo do koljena dok god ne shvatite poentu. uglavnom, ne bi vam dao milimetra sto vam ne pripada, a ako je neum hrvatski, onda je cijeli mostar bosnjacki, da o sarajevu i ostalom ne pricam. naravno sa hrvatima treba imati dobre odnose, ali ne po svaku cijenu, pogotovo ne teritorijalnu. zato savjet, hrvati ne glumite srbe, jer ni oni jos nisu dobili sto misle da jesu, a nece nikad.
Hrvati, ko vam je kriv. Niste slusali kad su vas Srbi upozoravali sta vas ceka sa \"multietnićarima\". A pogledajte na sta lice 24 procenta kojima vladaju \"multietnićari\". Rasturiće i Neum ko sto su unistili i svoj bosnjakistan. jedino ne mogu nista boljem entitetu a to ih najvise ljuti.
Bice i LUKA i DZAMIJA u Neumu. Zivijo DZIHAD, smrt kjafirima. Toliko. BIH4EVER!
Mrziti je veliki grijeh, a tvoj nije Neum, niti je hrvatski, niti muslimanski.... Citav ovaj svijet, a i sam Neum je samo BOZIJI! Budi zahvalan sto ti je On dao mogucnost da zivis u tom lijepo dijelu Bosne i Hercegovine, a znaj da neces vjecno zivjeti... a kada odes, i tvoje kosti ce biti njegove, kao i tvoje prozivljenje...! A imati takav stav prema zivotu, prema drugim ljudima koje mrzis i prema drzavi u kojoj zivis nije nimalo lijepo i vjerujem da nece biti oprosteno, osim ako se ne pokajes i popravis!
@Hrvoje, Odnos je narusen kada ste srusili Stari Most u Mostaru i poceli stavljati hrvatske zastave po BiH... No, ovaj svijet je prolazan, svakome ce se suditi za njegova djela, i u ono kako se ponasao prema drugima kada za to dodje vrijeme, a samo pravovjerni ce biti zasticeni. Zato pusti se price o rusilackom povodu i slicnim glupostima, budi dobar covjek ne bi li ti bilo oprosteno!
@Hrvoje Pa da znas da sam i ja za tu konfederaciju,ali onako iz popisa stanovnistva BiH iz 1991 god. znaci: Bosnjaci 48 % Srbi 33 % Hrvati 19 % ali se plasim da cete jos manje dobiti