biznis
0

Mnoštvo izlagača na ovogodišnjem sajmu "Gradnja i obnova"

Sarajevo-x.com
U terminu od 27. - 30. maja 2008 godine u Centru Skendrija održava se tradicionalna sajamska manifestacija "Gradnja i obnova 2008“ u sklopu koje su:
  1. Međunarodni sajam građevinarstva i prateće građevinske industrije
  2. Međunarodni sajam zanatstva, alata i alatnih strojeva
  3. Međunarodni sajam komunalne opreme i opreme za zaštitu okoline
  4. Međunarodni sajam privrednih vozila, saobraćaja, logistike i prateće industrije "INTERKLIMA" - 12. Međunarodni sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i sanitarija "INSTAL" - 7. Međunarodni sajam instalacija, rasvjete, elektrotehnike i industrijske elektronike "PLAGRAM" - 33. Međunarodni sajam plastike i gume.

Na 13.000 m2 zatvorenog i otvorenog prostora predstaviti će se 300 izlagača i suizlagača iz čitavog svijeta na više od 150 izlagačkih prostora odnosno štandova. Na ovogodišnjem sajmu je 50 posto novih izlagača, a posebno u segmentu sajma Interklime-proizvoda za hlađenje, ventilaciju, grijanje i sanitarni program za kupaonice i saune.

Također će biti prezentirani proizvodi i najnovija dostignuća iz oblasti građevinarstva i prateće građevinske i komplementarnih industrija, javili su organozatori.

Na nacionalnom štand Republike Hrvatske u organizaciji Županijske komore Sisak svoje proizvode prezentirat će 10 firmi privrednika sa prostora Hrvatske.

Privredna komora Kantona Sarajevo je također učesnik sajma na čijem će se izlagačkom prostoru predstaviti privrednici sa prostora BiH i Kantona Sarajevo, a što će još više doprinjeti bržem uspostavljanju međudržavnih poslovnih kontakata privrednih subjekata.

Na sajmu izlažu firme iz Bosne i Hrecegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Kosova Italije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Švedske, Švicarske, Poljske, Češke, SAD, Belgije, Velike Britanije, Japana, Francuske, Španija i Turske.

Otvaranje sajma je 27. maja, utorak u Svečanom salonu Centra Skenderija, sa početkom u 12 sati. Sajam će biti otvoren za posjetioce od 10 do 18 sati, a cijena ulaznice je 2 KM.