Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
JA ZA MARUHAN NISAM NIJEDNOM DO SADA PLATIO CARINU
ma ovi na carini naplacuju kad oni hoce... nema tu pravila... meni nekad dodje 10km nekad 3 nekad 0 za istu robu... nista kod nas nema po zakonu... aaa najvise ovisi sta prodavac napise.... stavi da je poklon i da vrijedi 10dolara nece nista carine doc... nasi su konji glupi na carini
namjeravam naručiti knjigu putem internta, međutim nemam ama bas nikakvog iskustva s tim, citala sam ove komentare pa se cak i bojim da mi se ne bi desilo da mi carina na kraju bude veca nego sama vrijednost posiljke...ovako..treba mi onako bas dobar savjet od iskusne osobe...vrijednost knjige koju namjeravam naruciti je 16 dolara, ili ti ga 9 funti na amazon.co.uk. e sad ovako....imam rodbinu u austriji pa me zanima da li je jeftinije na njihovu adresu posaljem...uostalom cula sam da uopste ne dostavljaju u BIH....???recite mi najbolju kombinaciju..tj. kako cu najjeftinije proci..da li da narucim sa amazom.com ili amazon.co.uk.....i da li da narucim na svoju adresu tj. u BIH.....ili na rodbinu u austriji....:)))
pravopis covjece.. pravopis
sto ce ti strane knjizurine kozo jedna, citaj mesu selimovica i ostale ex yu knjigopisce.
meni nista nije jasno.. ovaj clanak kaze, carine kako im se kad cefne.
Ovako se to radi: http://www.youtube.com/watch?v=C9AdTpZeqk0
To kako carine to samo oni znaju...ali da kradu ili oni ili posta to sada znam i ja a vidim da nisam jedini... Ni pola tuge da nije bilo namjenjeno kao poklon,ali nekoj od dama sa carine se izlgeda takodjer svidjeo pa eto...
Trebali ste vi to opet pitati. Ovaj put probajte saznati kako se nekad naplaćuje, a nekad ne naplaćuje. Par godina naručujem i nikad mi ništa od carine nije došlo. I sad odjednom 30 KM za parfem, 100 za laptop, 30 za torbu za laptop... Ocarinise sve zivo, a dotad doslovno nista!!! Uglavnom, batalio sam ebay, jer je totalna lutrija kad će da ti ocarine. I kakav je to zakon, ako se samo ponekad provodi???
carina je lutrija
Da li Sarajevo-X ima nepismene autore? Na početku članka stoji, citiram : \"Nekoliko naši\". Da niste mislili na naših?
Moje iskustvo sa carinom: Dolazi mi jedan mali dobos preko jednog privatnika u Sarajevo. Posto privatnik nije svu robu na svom sleperu prijavio, carina mu je kod Orasja konfiscirala sleper i svu robu+moj dobos, mada sam sve troskove platio da odbjegnem svaki moguci problem. Ja zovem u Orasje, oni mi kazu: \"zovi Tuzlu\" Pocela je telefonska odiseja od Tuzle preko Sarajeva, od Sarajeva za Tuzlu, od Tuzle do Mostara i opet nazad u Orasje bez ikakvog rezultata..... .....2 godine, neizbrojenih poziva, milijardu hirarhija i 3 prijateljske intervencije kasnije su meni sluzbenici u Orasju rekli, da zbog prijasnjeg prisustva medjunarodnih carinika u mom slucaju dobos ostaje u skladistu do javne licitacije??? Nakon dvije, j.....godine se neko nasao da mi konkretno kaze, da sam se od mog dobosa vec od pocetka mogao odreci. Nikad vise, Bosno....nikad vise!!
ako neko moze da mi da objašnjenje za 10KM takse u ime korisnika buđet BiH koje su mi obračunali pored carine, carinske evidencije, PDV-a i 4KM za svaku pojedinačnu uplatnicu. Svrha uplate je navedena kao \"TAXA\" bez daljeg objašnjenja. Nije mi jasno koje robe podlježu taksama, u pitanu je bio kupači kostim od 100 KM na koji sam platila još 50KM gore navedenih nameta. Hvala
E-Bay strahota i svasta sam kupio i svasta cu kupiti. Ali fakat ne kontam sto ne uvazavaju fakture i izvode iz banke. Lijepo se vidi svaka informacija koja je potrebna. Ja sam imao svakakvih iskustava, Kupio cipele koje su sa UPS dosle sutra iz UK i nisam platio nista vrijednost robe bila 100 KM. Kupio neke zice za zavarivanje aluminijuma 1 paket nista nisam platio a 2 paketa sam platio i za iducih 10 tj. oderali su me 110 KM iako sam pokazao da je roba kostala oko 63 KM sa postarinom. Probao se zaliti i nista ne ide. Zadnje nesto mi doslo preko DHL-a i odbili mi uvoz u BiH pa sam morao da sve posaljem nazad i eto nisam uspio jos izganjati novac da mi vrate cirka 400 €. Pristao da mi sve carine da sve platim ali jok ne more jer sam uvezao 2 kom ali da sam uvezao 1 kom kao i prije ne bi bio problem u pitanju su bile dijagnostike za automobile. Ja bih volio da ima neki pravilnik i da znam koja su moja prava pri uvozu tačno i decidno. Firma moze uvesti sve a fizicko lice???
Mene ne zanima tema uopste , niti uzimam preko interneta, samo da kazem da imas gresku u predzandjem pasus pod \"duhanske 4prerađevine.\" Molim vas pripazite na to ubuduce jer se kvari ugled cijelog sa-xcoma zbog takvih sitnica.
\"NAŠI\" bez H jahahha JADi jadi od novinara
nikad ne poručujem ništa sa interneta, međutim, povremeno mi izdavačka kuća iz inostranstva (eu) šalje moje knjige u vrijednosti od svega nekoliko eura po knjizi (uglavnom slikovnice i knjige za djecu), ali vjerujte, carinu na to plaćam 2 ili 3 puta više od same vrijednosti knjiga! objasnili su mi da je to zato što se carina ne naplaćuje prema vrijednosti pošiljke nego prema težini! to se nije jednom desilo, nego je to redovna pojava. mogu oni pričati šta hoće, ali ja znam koliko plaćam i to stvarno nikako nije u redu!