Sajam zapošljavanja
32

"JobFAIR '23 - Iskoristi svoju šansu!" 6. i 7. novembra na platou Kampusa UNSA

Klix.ba
JobFAIR je sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC LC Sarajevo ovogodišnji Sajam zapošljavanja, “JobFAIR '23 - Iskoristi svoju šansu!”, organizuje na platou Kampusa UNSA, a održava se 6. i 7. novembra.

Glavni fokus JobFAIR-a jeste pružiti priliku studentima i diplomcima tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije da se povežu sa predstavnicima kompanija u Bosni i Hercegovini. Održavanje ovog Sajma već petnaesti put potvrđuje visok kvalitet koji je prepoznat od strane sve većeg broja studenata i diplomaca, kao i vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Tokom dvodnevnog događaja, posjetioci će imati priliku da kroz neformalni razgovor s predstavnicima kompanija saznaju koje kompetencije vode do stalnog zaposlenja, ali i kako doći do prakse ili posla u nekoj od kompanija učesnica Sajma.

Također, imaju priliku saznati kako se prijaviti za praksu ili posao u nekoj od kompanija koje učestvuju na Sajmu. Predstavnici kompanija će imati priliku upoznati mlade talente koji mogu postati njihovi budući zaposlenici, te procijeniti njihovu spremnost za rad, sposobnost za dodatno učenje i napredovanje. Sve ovo s ciljem povećanja konkurentnosti na trenutno sve zahtjevnijem tržištu rada.

"Iznimna čast nam je pomenuti ovogodišnje kompanije učesnice: InfoBip, VirginPulse, DCCS, HYCU, Authority Partners, Nites(Enit), Circuit Business Consulting (CBC), SoftraySolutions, Asseco SEE, ISATIS, Encode, TACTA, Walter Code", navode.

I ove godine će se održati popratne aktivnosti, kroz koje će studenti i diplomci imati priliku da unaprijede svoje vještine i izdvoje se od ostalih kandidata.

CV & LinkedIn radionica je radionica koja se organizuje sa ciljem da studentima pruži konstruktivne savjete kako da pripreme svoj CV i LinkedIn profil, te se na taj način istaknu od ostalih kandidata prilikom prijave na posao.

Posjetioci će također imati priliku prisustvovati radionici Career Speed Dating (CSD). Career Speed Dating je radionica koja simulira razgovor za posao u trajanju od samo 5 minuta. CSD omogućava studentima da se prvi put okušaju u razgovoru za posao sa predstavnicima željenih kompanija te se uz svoje vještine izdvoje od ostalih. Na kraju razgovora, svi učesnici će dobiti povratne informacije od predstavnika kompanije i saznati čemu trebaju poraditi kako bi se spremili za buduće razgovore za posao. Ova radionica omogućava svim učesnicima da se suoče sa svojim strahom od poslovnog razgovora i lakše ga prevaziđu.

Vrijeme održavanja radionica, način prijave, kao i sam koncept Sajma bit će objavljeni na zvaničnoj web stranici projekta, kao i na društvenim mrežama. Za sve ostale informacije pratite profile “JobFAIR ‘23 - Iskoristi svoju šansu!” na društvenim mrežama Facebook, Instagram, LinkedIn i Youtube kanalu.