Vrijedi pokušati
150

Jedna od vodećih banaka u BiH nudi više od posla: Zaposlenici na putovanju ka boljoj budućnosti

U Raiffeisen banci kriju se brojni talenti koji su ujedno i njihovi zaposlenici
U Raiffeisen banci kriju se brojni talenti koji su ujedno i njihovi zaposlenici
Banka je pokretač ekonomije i njenog razvoja. Veza između pojedinca, kompanije i njihovih finansijskih ciljeva. Kroz godine, ovaj sektor prolazi brojne transformacije, prilagođavajući se brzim promjenama i inovacijama, a uz sve to, ključ je da svojim zaposlenicima pruži kvalitetnu radnu sredinu.
Uloga banaka puno je šira od samo pružanja usluga koje se tiču novca. Pored doprinosa cjelokupnoj slici ekonomije jedne države, one imaju ulogu savjetnika, brinući o svojim klijentima, njihovom osiguranju i investicijama koje im povjeravaju.

O kakvoj odgovornosti je riječ, govori i činjenica da rad ovih institucija itekako zavisi od naprednih tehnologija i alata, a naročito jer njime pojednostavljuju pristup uslugama koje nude. S druge strane, banke promovišu i društvenu odgovornost podržavajući lokalne zajednice i organizacije kroz takve inicijative.

Već do ovog momenta, jasno je da se iza uspjeha banaka krije kompleksan proces i brojni zadaci. Ali povrh svega toga, one moraju da brinu i o svojim zaposlenicima. Svjesne da su zaposlenici stub kompanije, te da bez njih ni jedna transakcija ne bi protekla uspješno, moraju i da im pruže što bolju radnu okolinu.

Najbolje je lako prepoznati

Jedan od lidera na tržištu izdvaja se po posebnom pristupu zaposlenicima, a riječ je o Raiffeisen banci. Kroz godine, Raiffeisen banka nije se samo prilagođavala tržištu, već ga i aktivno oblikovala, a ono što je izdvaja naspram ostalih je zajednica stručnjaka, lidera i inovatora koji zajedno grade budućnost.

Uz predanost unapređenju njihovih karijera, Raiffeisen svojim zaposlenicima pruža mogućnosti za razvoj, edukaciju i sudjelovanje na projektima koji su istaknuti na tržištu, te otvaraju vrata različitim perspektivama. Njihova kultura podržava učenje i kontinuirani razvoj, a bez obzira jeste li na početku karijere ili profesionalac, tu se uvijek možete nadograditi.

Ivane Perlain Uzunović, zaposlenica Raiffeisen banke
Ivane Perlain Uzunović, zaposlenica Raiffeisen banke

Najbolje od svega je to da Raiffeisen nije samo mjesto za posao ni primjer "tipične" atmosfere bankarskog sektora koja nosi puno stresa, već tamo možete njegovati svoje lične interese i imati vremena za privatni život.

Svjesni da sjajne stvari nastaju kombinacijom nečijih talenata i hobija sa strašću prema poslu, ovdje se takve stvari potiču i slave. Kolektiv Raiffeisen banke čine osobe koje se u slobodno vrijeme bave zanimljivim stvarima. Često je to razlog motivacije i nasmijanih lica zaposlenika, a zatim i klijenata, koji su dočekani sa pozitivnom energijom i vedrim raspoloženjem.

Raiffeisen karijerni planovi prilagođeni su individualnim potrebama i ambicijama, a mentorstvo je dostupno svima kako bi postigli svoje ciljeve. Dok promovišu timski duh, uporedo omogućavaju svakom zaposleniku da ostvari puni potencijal i doprinese budućnosti banke, a to je još jedna tajna njihovog uspjeha.

Jasmin Salihović, zaposlenik Raiffeisen banke
Jasmin Salihović, zaposlenik Raiffeisen banke

Ova banka teži biti predvodnik i u tehnologiji i njenoj brzoj evoluciji, te njihov kolektiv radi s najnaprednijim tehnološkim rješenjima, koja im znatno olakšavaju svakodnevnicu. Euromoney nedavno ih je proglasio i "Najboljom bankom za digitalna rješenja u Bosni i Hercegovini".

Sve to su prednosti rada u ovoj banci, koja se trenutno nalazi i u utrci za "Najpoželjnijeg poslodavca" te je glasanje otvoreno za sve građane.

Ukoliko ste među ovim redovima pronašli svoje idealno radno okruženje, ali i ukoliko dijelite strast Raiffeisena prema razvoju i inovacijama, pridružite se njihovom timu i postanite dio njihove priče o uspjehu. Klikom na Raiffeisen banka kao poslodavac možete pronaći otvorene pozicije i dodatne informacije o postupku prijave.

I zapamtite, vaša karijera s Raiffeisen bankom je više od posla - to je putovanje prema boljoj budućnosti.