Motivisani zaposlenici
37

Gdje posao i hobi postaju jedno: U kolektivu jedne od vodećih banaka u BiH kriju se brojni talenti

Denis Bukva radi na poziciji DevOps inženjera, no u slobodno vrijeme je harmonikaš
Denis Bukva radi na poziciji DevOps inženjera, no u slobodno vrijeme je harmonikaš
Svaka osoba ima svoje talente koje, uglavnom u slobodno vrijeme, nastoji njegovati i iskoristiti. No, dok većinu dana provodimo na poslu, rijetko ko ima sreću iskusiti radno okruženje koje cijeni ne samo profesionalne vještine zaposlenika, već i njihovu individualnost i sve što ona podrazumijeva.

Mjesto gdje zaposlenici ne samo zajedno rade i izvršavaju obaveze u sklopu jedne kompanije, već i gdje zajedno rastu i imaju vremena za lična interesovanja i hobije, zvuči poput pravog primjera zdrave sredine, gdje svaki radni dan može biti inspirativan i drugačiji.

Takva atmosfera vlada u jednoj od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Unatoč "težini" bankarskog sektora, talenti se ovdje ne zanemaruju, već potiču i slave, a često je to razlog motivacije i nasmijanih lica zaposlenika, a nakon njih i klijenata, koji su dočekani sa pozitivnom energijom i vedrim raspoloženjem.

Među kolektivom Raiffeisen banke nekoliko je zaista zanimljivih primjera koja potvrđuju da na ovom radnom mjestu, uprkos svakodnevnim obavezama, nikada nije dosadno.

Prvi je Nebojša Arsenović. Nebojša je svestrani sportista, koji voli sportove kako s loptom, tako i one bez nje. Od sportskih terena, najdraži su mu košarkaški i tenski, ali isto tako i šahovska ploča.

No, to nije sve, jer pored sporta Nebojša ima još jednu ljubav - voćarstvo. Kada nije u kancelariji, otkriva da voli da stvara nove vrijednosti i posmatra kako njegov trud utječe na razvoj biljaka u voćarstvu i povrtlarstvu. Trenutno ima plantažu sa zasađenih 200 stabala oraha. Sve ove aktivnosti mu omogućuju da rasterećenije ulazi u svaki novi radni dan, upoznaje nove ljude i da pozitivne vibracije prenese na svoj tim u banci.

Još jedan primjer kako je svaki dan na poslu prilika da se udruže talenat i strast prema nečemu je i zaposlenik Raiffeisena Denis Bukva. Denis radi na poziciji DevOps inženjera, dok je u slobodno vrijeme harmonikaš u bokserskim rukavicama.

Iako je završio osnovnu i srednju muzičku školu, ljubav prema računarima kod Denisa se rodila vrlo rano. Isprva su to, kao i kod većine omladine, bile igrice. Zatim su došli programski jezici, a danas se to pretvorilo u programiranje i razvijanje aplikacija.

Uspješnost u profesionalnom zanimanju, za koje tvrdi da mu ide "kao s pjesmom", Denis svakodnevno nadopunjava upravo muzikom, a upravo to je i razlog i zašto su svi u njegovom okruženju dobrog raspoloženja.

Najbolje tek slijedi

Iako je zadovoljstvo zaposlenika jedan od najbitnijih segmenata njihovog kolektiva, kojeg čini i dosta mladih ljudi te trenutno 23 studenta, prilika da unutar kompanije njeguju svoje lične talente, nije jedina pogodnost koju im Raiffeisen omogućava.

Niz je prednosti koje rad u ovoj kompaniji čine izuzetnim i jednostavnijim, a atmosferu i više nego prijateljskom. One se ogledaju u poklonima za nove zaposlenike, za sklapanje braka ili praznike, sudjelovanju u raznim sportskim manifestacijama i teambuildinzima, brizi o mališanima zaposlenika, te pružanju raznih olakšica za uspješniji rad, poput boravka u savremenim prostorijama kompanije.

Kroz razne programe podrške, te učestvovanje na internacionalnim projektima, zaposlenici Raiffeisena imaju priliku za lični i profesionalni razvoj. Stalna praksa u banci omogućena je za više od 50 praktikanata, dok zaposlenje nakon prakse čeka više od 100 ljudi, kojima će pripasti da budu dio ovog kolektiva.

U dinamičnom radnom okruženju, Raiffeisen se ističe kao kompanija koja promoviše timski duh, uporedo omogućavajući svakom zaposleniku da ostvari puni potencijal. Svjesni da, kada strast prema poslu spoji i životne talente jedne osobe, mogu nastati sjajne stvari, upravo ova banka idealno je mjesto za izgradnju karijere i ostvarivanje ambicija.