Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato sluze porezi, uvede se malo veci mjesecni porez za na nekretnine koje ti nisu dom i rjesena stvar. U protivnom imas situaciju kao u Sarajevu da prazno zjapi preko 20 000 stanova jerbo su baje pokupovale desetine stanova i tako lafo cuvaju kapital. znam da strasno zvuci preko 20 000 ali tako je.
Kupuje nekolicina bogatasa, isto kao i stanove u Sarajevu, ko ima tolike pare, nego par ljudi koji su poklopili sve, kupuju po nekoliko stanova i rentaju po velike pare ili jednostavno operu prljav novac
U stranim drzavama se puno krade a u turskoj pere... Ali dok tako neki spekulanti u turskoj dobro zaradjuju i potplate kojeg ministra nema novih zakona da zastiti gradjane koji si uskoro nista nece moci priustiti
Sve se to može lijepo uredovati kad se hoće. Porez na kuće za odmor. Kontrola stranaca na granicama. Ima mali milion načina.
I lad ja kažem da je to obično preseravanje onda mi botine lupe preko 100 minusa,...!!! Zašto...???
Ne razumiju ljudi. Problem je sto su neke firme kupile 80% nekretnina koje one direktno izdaju sunarodnjacima. Tako hoteli turski koji rade legalno osjete znacajno smanjenje klijentele. To je problem a ni marke poreza.
nekom rat nekom brat,ko razmislja zna na koga mislim
Došle bogate ruske guzice i sve pokupovale. Zato mu sad porez peterostruki na imovinu udari. Tako i u Sarajevu treba.
Hoce da prodaju strancima, mole ih da dođu na sve moguće načine, da podignu posrnulu ekonomiju, a onda se bune kad neko sa novcem kupi više nekretnine. U prijevodu:”jeb.li bi se a da im ne u.e”.
Pa imaju pravo i 100 kuca kupiti ako hoce. Svasta
Crusaders strike back... 😄😄
Ti kad kucu kupis u Turskoj kao stranac si totalno nezasticen Kada kupis u Eu , imaju zakon, pravila. Ne sjećam se koje godine, ali nekada prije rata mislim vec su strani iz turske sa nekretninamq bili jednom istjerani
Ti očigledno veze nemaš o ĉemu pričaš. 😂😂😂😂