Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba bh airlines poslati u stečaj i onda u stečajnom postupku tražiti ozbiljnog partnera po razumnoj cijeni za jedno takvo posrnulo preduzeće. Jedino je to racionalno. Oni koji su potrebni jednoj aviokompaniji nemaju se sta bojati za posao jer nijedna aviokompanija ne može bez ljudi a neće dovesti svoje u ovaj tamni vilajet iz inostranstva. Logicno je da će oni koji imaju iskustvo u tim poslovima, i ne rade na izmišljenim radnim mjestima, trebati nekoj buducoj kompaniji. E druga je stvar što je tu najvise uhljeba na izmisljenim radnim mjestima pa sad prpa.
Građabni ove zemlje odnosno vlada vam neće platiti tuđe dugove i neozbiljnost. Slobodno pošaljite bh airlines u stečaj.
E, ako nije do vas to je onda gotova stvar BH Airlines ide pod stečaj. Sviđa mi se rad vlade oni to ko pravi experti nađu rješenje stečaj.
Bolje gurnuti u stecaj, pa napraviti novu kompaniju bez Izetbegovićevih/Brankovićevih kredita--
Samo da su još objasnili ko je ovaj HETA ASSET RESOLUTION i kakve on veze ima sa BH Airlines-om, bilo bi super.
BH Airlines uzeo avion preko društva Hypo Alpe-Adria Leasing. BH Airlines nije imao para da plaća rate lizinga. U međuvremenu, ugasio se Hypo Alpe-Adria Leasing (tj. prestali se baviti lizingom) i od njih nastalo preduzeće HETA koje je preuzelo "loši portfolio kredita" ose bavi isključivo upravljanjem i naplatom "loših" kredita i lizing aranžmana Hypo Grupacije (pa i Hypo Leasinga). Ukratko, HETA pokušava naplatiti lizing kojeg je nekada dao Hypo Leasing.
ima li ista u ovoj drzavi da nije otislo u stecaj???
jedino gosp.Bakir "kit*urina" nece nikad otici u stecaj koliko je opeljusio
"Mi ostajemo otvoreni za dijalog i nudimo našu ekspertizu u pronalaženju najpovoljnije opcije koja će rezultirati najboljim rješenjem za sve", zaključio je Gram. covjek sve rekao, ne znam sto ne prihvate, valjda nema tala u takvom Rjesenju problema
Fadil Novalić kaze da je ponudio da plati 80 % duga i dodje covjek i bukvalno kaze da laze. E moja Bosno divlja
Ko god govori istinu mogao bih onog drugog sto govori lazi da tuzi zbog urusavanje ugleda i klevete, (valjda moze, nisam advokat - pravnik)
Laze i Ziga,predsjednik sindikata BH airlines da je u pitanju "90-ak zaposlenih".Tesko mu reci istinu da je na jedan avion uhljebljeno 127-ro podobnih.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)