Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veliku vecinu udruzenja koja skupljaju pare za svoj interes prosenjem od obicnog naroda treba zakonom zabraniti
@gooUser1585896984 Kakve veze ima ta recenica sa ovim clankom hahaha
@gooUser1585896984 klocu radim za ljude iz Kalifornije i Kanade sta pricas ti, znas li sta je programiranje ili Devops poso ? ocito ne, ne rise ovda
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U Njemackoj drzava je dala po 5000€ svakom freelanceru + imaju pravo na zdravstvo. U Bosni, drzava je od svakog freelancera uredno uzimala pare ukljucujuci i pare za zdravstvo ali mu nije dala ni marke, nikada nikakve podsticaje, nit mu je dala mogucnost da se lijeci.
Zaista bih volio vidjeti te njihove porezne prijave
Kad treba platiti porez onda je plač, a kad treba dobiti pare od tog poreza onda daj. Freelanceri su se trebali sjetiti svojih problema na početku pa dogovarati sa vlastima kako da se to riješi. Ovako ispadaju neozbiljni jer im ne valja kad trebaju davati, a rado bi da uzimaju.
Informacije radi, na minimalnu platu od 370 KM ide 99.00 KM zdravstvenog, 14.00 KM nezaposleni te po 4 KM za zaštitu od nesreća i nekakvu vodurinu.
Samo krampu i motiku priznajem kao rad ostalo pupa hava
@gooUser1582222451 onda i nisi ni za sta drugo, zato imas sefa koji ti govori dje trebas kopat, e vidis tvoj sef koristi mozak za razliku od tebe :)
tužiš, ne platiš porez i tjt
"...ja sam cuo da vlada FBiH sprema poseban Zakon o pomoci slobodnim samostalnim radnicima...ne razumijem,ako nemaju posla,zasto ne odjave djelatnost i ne idu na biro za nezaposlene ( ako ispunjavaju uvjete),gdje ce biti zbrinuti."
Jednostavno prestanite placati porez 🤷‍♂️
Raja iskreno FBIH je prebezobrazna sto se tice bilo cega za ikoga ko se bavi nekim preduzetnistvom. Covjek da bi Dao pare ovoj bandi treba Jos da ceka 2 mjeseca I izvadi 900 papira. I onda na to sve ljudi pocinju da gule.Savjetovao bih svakoga ko je Imalo pametan I ne pusi te fore nacionalizam I to nego Gleda ugodno poslovno okruzenje,da otvori u Rsu bilo sta pa putem toga placa porez.
@gooUser1560535434 Upravo tako. Porezni banditi iz FBiH su mnogo mnogo bahatiji od ovih iz RS-a ... U RS-u vlada daje oko 550 KM za svakog radnika... Kod nas 244... Mislim zalosno zalosno! Ima mnogo xy primjera gdje su se ovi iz FBiH pokazali bas bas bahatim!
Jasta nego trebaju lezihljebovici placat porez.. Niko ne zna stvarni iznos placanja sponzorstva.. Mislili se bogatiti.. Ne moze.. Kad se odbija od min placa porez drzavi, koji su oni faktor da ne placaju
@4evermladmojmostar mislila si i ti para na guzovace, ali si malo glupa za freelancinga
@4evermladmojmostar "Sto bi se on obogatio a ja ne mogu" - tipicni primjer zatucanog balkanjerosa koji stoji i krije se iza drzave i upire i prijeti prstom pod zastrasivanjem da se porezi moraju placati u ogromnim kolicinama. Ma mars u 1000 pm !
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Punite budget kao i blagajnici u tržnim centrima, minimalac
Sve postujem, narocito narod koji se snalazi u divljini bez icije pomoci sa konkrernim vjestinama i znanjima i ako gemaju pare neka, drago mi je...sta treba, sdooo da podrzavam sto 25 godina satrase drzavu i nooorod
ne zna fadil i ekipa ni sta vam znaci to nesto frilenser.....misli da ih psujete......
U pogresnoj se bogomolji vi molite...
Sta hoćete vi sad
@ideologija2007 Hoce da drzava odradi svoj posao. Velika vecina freelancera placa poreze uredno, iako za uzvrat ne dobijaju nista.