Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uhvati me nekakva tuga svake godine pred ove 'praznike'. Uhvati me neka strašna jeza i strah od Gospodara kada vidim kako naši Bošnjaci-Muslimani ponosno slave nemuslimanske praznike, opijajući se, bludničeći uz muziku na najgorim mjestima uz razgolišene pjevaljke, pod okriljem Deda Mraza iliti Svetog Nikole, a svoju djecu, onako bezgriješnu i poštenu odgajaju sa... ubjeđenjem da Deda Mraz-Sveti Nikola ih daruje za Novu godinu. Ah...! Gledam kako majke Bošnjačke po internetu stavljaju sa ponosom slike svoje dječice sa darovima i natpisima kako ih je taj Deda Mraz (Sv. Nikola) darovao i za Novu godinu im poslao nešto što su jako željeli. Da bi stvar bila još gora, svoju dječicu odmalena uče na laž. Postavljaju slike novogodišnjih jelki, okićenih onako kao kod komšije Mate i Jove i diče se time. I onda, ispod tih jelikica okićenih u raznim bojama, postave svome djetetu poklone koje su naravno sami kupili i dali novac za njih i tako lažu i sebe i svoju dječicu, i čine da njihova djeca svoja malena, bezgriješna srca vežu za jednog pokojnog kršćanskog biskupa. Novogodišnja jelka potiče iz barbarskih vremena, a u stvari je božićno drvce. Pojavila se u Njemačkoj u doba pojave protestantizma. N početku je službena crkva proganjala božićno drvce, jer se smatralo simbolom protestantizma. Tek u drugoj polovici devetnaestog stoljeća, taj običaj se raširio po cijeloj Njemačkoj i u mnoge Evropske države. Danas naučnici tvrde da držanje jelke u kućama nije dobro za zdravlje ljudi, jer četinari ispuštaju materije koje su izuzetno opasne za osobe podložne alergijama.
i mene jeza uhvatila od ovog komentara.
Ma šta te ima tuga hvatat ... Nek svak radi šta hoće... Ima i dženet i džehenem... Pa ko voli nek izvoli !
Finci imaju prava na crvenog pitarskog, a Željo na pravog "plavog DM"
Piše mali Ivica pismo Djedu Mrazu: 'Dragi djede, molim te pošalji mi za ovu novu godinu seku!' Odgovara Djed Mraz: 'Nema problema, ali prvo ti meni pošalji mamu.' aaaaaaaaaaaaaaaagaggagaga
djeda mraze ne skreći sastaze
..pršti, pršti bijela staza... :))))))))
djeca jebu deda mraza.
Nema amerikanci ukradu sve dobre ideje.jedino to i znaju
ovo nije pravi djed mraz kupio odjelo i obuko
ovaj Finci sve hoće, sad još i djed mraz!
Djed pripada svima, a ne samo vama.