Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
58% Švicaraca ne posjeduje ništa osim kauča i televizora. Žive u iznajmljenom stanu, voze auto na rate. U Njemačkoj ih je 52%. Mi imamo niska primanja ali više posjedujemo. Kod nas je i kapital puno ravnopravnije raspoređen. Malo bolje političko stanje, mala promjena mentaliteta i BiH bi bila svjetski vrh u kvaliteti života. Tako nam malo fali...
Pa ja, u Bosni je uspjeh naslijediti stan hahaha. Ko u Austriji i Svici se ne nasljedjuje nikad nista. Jadni ste.
Cinjenica da je ovakva izjava u top komentarima potvrdjuje koliko smo mi ustvari glupi
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Hebali ih prihodi, kada ne računaju rashode. Ne možeš, kažu, u Kopenhagenu naći stana ispod 4 milje € a hvale se prihodom od 5.500 €
Upravo, evo ja sam u Irskoj koja je odmah poslije Luxemburga i iznajmljivanje stana u Dublinu 3000e, a platq neto 2500
Najbolje je bilo u Jugpslaviji.Suho za vratom a rahatluk u kuci i drzavi.
SVE DOK SU BILE SILINGE MARKE BILO PARA I ZIVOTA POSLIJE JE SVE NORMALAN ZIVOT GDJE DVOJE RADE PLATIS SVE IMAS POSO ZIVIS NORMALNO ALI PARA NEMA VISE.PLATA KAD UPOREDIS VRIJEME SILINGI I SADA EURA RAZLIKA SAD DOBIJES 400 EURA VISE A CIJENE 1000% OTISLE.
Tamo gdje su veći prihodi, manje je lopovluka i obrnuto! Zato su u BiH već 33 godine prihodi najmanji u Evropi!
U 2015 god. je bruto nacionalni dohodak Luxemburga bio 3,5 milijardi eura (ukupna vrijednost svih roba i usluga proizvedenih u Luxemburgu te godine). U istoj godini je aktiva, odnosno plus u 194 banke u Luxemburgu bio 22 000 milijardi eura (tudjih para, koje su njihovi vlasnici sklonili iz svojih drzava).
U 2015 god. je bruto nacionalni dohodak Luxenburga bio 3,5 milijardi eura (ukupna vrijednost svih roba i usluga proizvedenih u Luxenburgu te godine). U istoj godini je aktiva, odnosno plus u 194 banke u Luxenburgu bio 22 000 milijardi eura (tudjih para, koje su njihovi vlasnici sklonili iz svojih drzava)
Kae' u Bosni imaš kuću, ne plaćaš stan. Pa j*bo kuću, ne živi se od zidova Muradife. Da je sve u kući, ne bi ljudi ostavljali sređene kuće (sređene od para iz Amerike, Njemačke, Austrije, Švice, Kanade, Danske, Švedske itd.) nego bi živjeli u tim kućama.
Gledam Bosnjo llikuje nevalja u Svici,Luxemburg u,Njemačkoj a njemu jadniku plata 619KM njemu naj bolje on naj vise ima pu
Slovenija 18000,Hrvatska 12000,Srbija 6000 Pametnom dosta
Bosna vjerovatno 3500-4000
brojka od 6900 za srbiju je iz 2021. (covid), a u 2023. je 8900. ova studija je iz 2022. tako da je srbija tu verovatno bila oko 7000-8000
Je li najbitnije da se imaju najveći prihodi ili je bitnije da imaš ono svoje i da si u svom na svom
Mozes misliti kako su sretni oni u Africi, kojima je 1 dolar ko nekima 1000.
U kojim državama ima najviše političara po glavi stanovnika??? U kojim država političari imaju enormno bogatstvo??? Tu smo prvi u Evropi.
U članku imate link za graf po državama. Slovenija 18.000, Hrvatska 12.000, Srbija 6.000, Crna Gora 6.000.
PA NASI POLITICARI PRLJAVI NISTA NE RADE A BOGATO SE NAGRADJUJUUUUU
Ok, hajde ovako da posložimo stvari: Kvaliteta života - ako pod ovim smatrate opijanje po zadimljenim kafana, lokanje i roštilje omda je BiH neprikosnovena. Rashodi - ako pod ovim smatrate da vam 72% plate ide u rashode u najgore zdravstvo u Evropi, a nemate kredit jer ili živite sa roditeljima ili ste nešto naslijedili od njih - onda opet BiH, cijene hrane u BiH su prestigle one u Evropi. Stan ako i placam, placam ga u skladu sa mogućnostima, a one su veće 5x nego u Bosni.
Kako jadan tekst! Pa u tim zemljama su i najveci rashodi. Tako kada sve saberes, ostane im na kraju mjeseca par stotina maraka vise nego kod nas.
De nek neko i rashode proračuna, sta mi vrijedi 2500 hiljade u mihenu kad je samo stan 2000, ili jedino ko i svi gastarbajteri uguras se u 30 kvadrata i elham. Prodajes muda pod bubrege, po bosni, kako ke dobro u njemačkoj, a živiš ko strujno pile