Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Alija Sirotni
Kao i uvjek, Svicarci su svijetski prvaci u glasanju za "protiv". Drzava ti daje godisnje oko 2000 sfr. za djeciji doplatak i na to moras placati porez. Protiv ukidanja ovog poreza su naravno glasali kreteni koji nemaju djece.
"_Švicarci su danas na referendumu velikom većinom odbacili inicijative o poreskim olakšicama za porodice i o uvođenju poreza na energiju, prema rezultatima iz svih kantona." Demokratija na nivou! Švicarci odlučuju, zato su napredni, jer se sluša glas naroda. Nas niko ništa ne pita, samo povećavaju, a narod kao mutav sve prihvata i podnosi.
Koja svijest....Švicarci su za nas vanzemaljci
"Mi" htjeli da uvedemo koncesiju na sunce i jos nas niko nije ni pitao za to, vec samo izglasali, a kod njih referendum za porez za neobnovljive izvore energije.....kod nas bi politicari uveli i porez na sp*rmu http://www.nkp.ba/sunce-u-vlasnistvu-vlade-tk-tk-jedini-u-evropi-uveo-koncesije-na-suncevu-energiju-video/
Kakve gluposti,čuj cijena benzina bi bila skoro 3x veća nego tamo gdje je najskuplje - u Norveškoj,koja iznosi 1.80€/l.
Da i to zbog cilja da u sto kracem roku sve automobile zamjene sa elektro, svu energiju prebace na solarnu. Problem nije samo gorivo, da se ovaj zakon prihvatio, svi koji nemaju solarnu placali bi rezije i do tri puta vise. Doslovno, uz takve troskove ljudi bi bili prisiljeni na promjene. Sto je sve divno i krasno, ali od kud svim ljudima lova za novi elektro auto? Za solarnu? I ono neizbjezno, koliko ce stanodavaca biti voljano investirati u zgradu da troskovi ne bi skocili?
Tako je, samo odlučno odbijati. Nedavno su i Mađari odbili uvođenje poreza na internet. Je3o im porezi m@ter gladnu.