Finansije
0

Sparkasse Bank Ponosni sponzor nogometne reprezentacije BiH

Sarajevo-x.com
Sparkasse Bank i Nogometni savez su 4. oktobra potpisali produženje sponzorskog ugovora za sezonu 2011/2012, pri čemu je banka odlučila jače finansijski podržati bh. ekipu i tako dobila značajniji status "Ponosni sponzor".

Potpisivanju ugovora u sjedištu Sparkasse Bank su uime Nogometnog saveza prisustvovali generalni sekretar Jasmin Baković, direktor marketinga Nijaz Merdanović, a posebnu čast banci je svojim prisustvom ukazao predsjednik Saveza Ivica Osim.

Uime Sparkasse Bank je ugovor potpisao izvršni direktor Nedim Alihodžić.

"Mi smo ubijeđeni da bh. fudbalska reprezentacija može poslati poruku svijetu da u BiH postoji pozitivan, timski duh i tako graditi naš imidž na internacionalnoj sportskoj sceni. Zato smo uz bh. ekipu godinama, a sada smo odlučili pojačati podršku pa nam je Savez ukazao čast titulom 'Ponosnog sponzora'! Istina, ovim nazivom je samo formalizovano ono što smo mi uvijek osjećali, a to je ponos na našu ekipu", kazao je Alihodžić.

Generalni sekretar Jasmin Baković se uime Nogometnog saveza zahvalio banci:

"Rijetki su iskreni i vjerni partneri koji vas prate kroz dobra, ali i teška vremena. Sparkasse Bank je jedan od takvih prijatelja već dugi niz godina, a sada pojačanom finansijskom podrškom pokazuje još veću volju da bude uz nas. Pred našom ekipom su upravo veliki izazovi i prelomnice u kojima bi se bh. fudbal mogao pozicionirati kao ozbiljan konkurent na evropskoj sceni. Na ovom putu nam trebaju upravo partneri kakav je Sparkasse Bank."