Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto, jada! Što pišete koliko je para, sad će i naši prepisati od njih!!
I kod nas uveli porez al na diHanje ocekivana dobit godisnje 2000 umrlih
Aha. Dobra ideja. Bosna i Hercegovina zakonom ima propisanu akzicu u visini od 0.10KM po litru soka, a planirano je povećanje akcize, pa bi ista iznosila 0.25KM po litri. To je 25KM po hektolitru. Pitanje je samo, gdje završe tolike pare? Bolncie se raspadaju, zdravstvo je u qrcu.
to nije dobit, već otimačina
cito sam neki dan clanak. u skandinaviji hoce da oprezuju ako imas solarne table na kuci. znaci i sunce hoce da oprezuju sto se grijes.
Portugal donosi jako dobre zakone. Legalizuje narkotike, oporezuje gazirana pića.
UVEDITE POREZ NA DISANJE MOLIM vAS .......
Haj sad da i mi opalimo porez na bajramske sokove na razmućivanje i mevludsko šerbe
Najbolje uvesti porez na zrak i vodu a zatim porez i na zivot.
Jesu li kod nas oporezovani gazirani sokovi? Em poboljsavas stanje zuba kod djece a sa druge strane budzeti se pune. Bolje i to nego dizati kredite da bi se podijelile penzije. Umjesto unistenih zuba kod djece - redovan djeciji dodatak. Zasto ne?
Niko ne govori da gazirani sokovi su toliko stetni. Ne samo za zube, vec i zdravlje.Gazirani sokovi su umjetni sokovi, tu nema skoro nista prirodno.Amerkanci zive nezdravo, konzumiraju sve sto dodje na trziste, bez razmisljanja. Zato su predebeli. Ne radi se samo o Amerikancima, pogledajmo i druge drzave.Zasto te drzave pokusavaju da preplave nase zemlje sa njihovim nezdravim produktima?Odgovor ce te naci sami, proguglate na vise stranica.
@realnost123 Zato ih i treba oporezovati a tim parama subvencionirati cijenu mlijeka recimo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Divljenja u komentarima... Voli Balkanac biti rob i to ti je. Da mu "gazde" odredjuju sta ce i koliko jesti, sta i koliko piti, sta ce obuci, sa kime se druziti... a guzice bi dali (pred izbore) da im gazda da zalogaj vise. Divljenje sto se neki tamo drugi rob kaznjava bez da vidi da i njemu bic (porez) zvizdi oko usiju, svaki put kad prekrsi gazdine "zakone". Taman na klixu preporucen film: "12 years of slave"
ihh kad je Fadil poslao prijedlog zakona, samo cekaju pravi trenutak
veceras sam gledao intervju dodika na face tv i sa onim senadom razocarenju nikad kraja njemu netreba dozvoliti da pravi intervju sa osobama jacim po polozaju od portira.skroz neprofesionalno
Da nije kakvo fadilovo maslo...
jos nam samo to fali..ili?
Sve sto je nezdravo bi bilo korisnije vise porezovati od ostalog produkta.Nasi ljudi oboljevaju masovno.Niko se ne pita za pravi razlog.Dovoljno nam je da nam lobisti diktiraju svakodnevni zivot i da oni vladaju nasim zivotom.Vlada je ta, koja bez razmisljanja ide stopama lobista,zbog licnog interesa.