Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Investitor: Dagestanac Rasid Serdarov... Nemoze Dodik bez Muslimana...
Sve neki milioni €ura uloženi a nigdje cvonjka, ovo postaje tragikomično
Mora da su uskoro izbori.
"veliki projekat" i "ogromna ulaganja" koja se spominju su samo obican paravan. pitajte bilo koga iz ugljevika sta misli o izgradnji elektrane, i zasto se opstinske strukture tome opiru, u cut cete pravu istinu. rasid serdarov je od vlade rs-a dobio koncesije na iskop uglja u tzv fazi 3 ugljevickog rudnika. izgradnja termoelektrane tu dolazi samo kao nacin da se taj rudnicki potencijal iskoristi. javna tajna je da ce postojeca te ugljevik biti ugasena, a ljudi otpusteni. na izgradnji nove te radit ce kinezi, a pretpostavlja se da ce oni ciniti i vecinu radne snage nakon izgradnje te. predvidjena cista dobit od koncesija i prodaje elektricne energije je 20 milijardi eura u narednih 35 godina. sav taj novac ide u dzep serdarova, kao glavnog investitora, dok ce rs, odnosno opstina ugljevik, dobiti tek mrvice. opstina jos uvijek nije dala saglasnost na koncesiju, a po zakone bez te saglasnosti ne mogu uraditi nista. iz tog razloga je dodik kao primarni zadatak, na proslim izborima....
odredio trenutnog nacelnika opstine ugljevik, vasilija perica, koji je najveci protivnik ustupanja koncesije.
pardon, ispustio sam napisati, dodik je naredio rusenje spomenutog nacelnika, u cemu nije uspio.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Nece li Bog dati da ovo proradi, da ne kupujemo struju od hrvatske svako malo kad zagusti. Toliki potencijal, nikave energetkske rezerve, ko kad smo naopak narod.
tko uvozi struju iz hrvatske,sreco moja? :))))
ja te molim da ako hoces da se svadjas i prepucavas ko sto ti to inace radis sa ostalim curamada me hladno zaobidjes, ako nisi pimjetio ja na ovom forumu niti koga provociram niti se naduravam samo radi naduravanja. Ja samo pokusala na par mjesta s tobom da nesto pricam, naprosto ko gluhi telefoni, ne ide. Glede posta iznad, ja napisah energetksa rezerva. Mi jesmo lideri u regionu kad je u pitanju izvoz el energ i to je u biti najveci dio onoga sto mi i izvozimo. Ali kod vecih ispada, mi ipak kupujemo el energ jer nemamo sistem zadrske i nemamo realizaju black starta kako bismo mogli s obzirom na kapacitete.
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
danas neko potpisuje uvodjenje turskog u skole a neko stotine miliona investicija.
Da li ti znas rezimsko potrckalo, da tvoja sasrana genocidna tvorevinica uvozi struju iz Slovenije kojoj EP BiH prodaje svoje viskove.Zbog tih tvojih cetnika i islamofoba sa slike moja drzava BiH ne moze naprijed.
@vazno je biti debil ,da li ti znas da srpska ima jeftiniju el.energiju nego federacija ili herceg bosna a o uvozu struje mozes da mastas.. http://www.derk.ba/DocumentsPDFs/Osnovni_EES_pokazatelji_BiH_b.pdf ,a sliku tvoje drzave prave tvoji primitivni kozojebi koji znaju da gde zive kozojebi nema napretka a ocit primjer su im istocne drzave kozojeba...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Daj Boze, s obzirom na obzir.
Tih već uloženih EUR 50 miliona je bilo za podmazivanje. Tek sad može krenuti gradnja :)
tresla se brda, rodio se miš.