Finansije
14

Počeli pripremni radovi na izgradnji Bloka 3 TE Ugljevik

SRNA
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su počeli pripremni radovi na izgradnji Bloka 3 Termoelektrane Ugljevik, da je investitor već uložio 50 miliona eura i da će nastaviti sa realizacijom predviđenog plana.

Cvijanovićeva je istakla da je predsjednik kompanije Comsar Energy Rašid Serdarov, kao ozbiljan investitor, ulažući u izgradnju Bloka 3 TE Ugljevik započeo jedan veliki investicioni ciklus koji iznosi 750 miliona eura.

"Taj projekat je kombinovao sa hidroenergetskim objektom koji podrazumijeva izgradnju elektrane Mrsovo od 200 miliona eura", navela je Cvijanovićeva novinarima nakon potpisivanja Memoranduma o strateškoj saradnji sa kineskom kompanijom China Power Engineering Consulting Group.

Prema njenim riječima, veoma je bitno što ta investicija ne ugrožava postojeću Termoelektranu i što će novi objekat omogućiti upošljavanje velikog broja radnika.

"Sigurna sam da će se ta činjenica dobro razumjeti uprkos nastojanjima da se slika iskrivi, te da svako onaj ko sada ima zaposlenje treba podržati i da drugi dobije posao", navela je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila važnim što je Serdarov odlučio da ulaže u RS i da će i ta ulaganja doprinijeti realizaciji ciljeva koje su vlasti Republike Srpske postavile, a odnose se na prevazilaženje krize i privlačenje investicija i otvaranje što većeg broja radnih mjesta.