Poseban paket usluga
0

Hypo banka strateški partner u razvoju ISIC kartica za BiH

SRNA
Svim studentima u BiH, vlasnicima ISIC kartice - Međunarodnog studentskog identifikacionog dokumenta, Hypo banka će omogućiti poseban paket usluga i proizvoda uz značajne popuste u odnosu na tržišnu vrijednost.

Biće im omogućeno otvaranje i održavanje računa i izdavanje Hypo viza debitne i poklon kartice bez naknade, pozajmica po računu do 200 KM, apliciranje za kredite za plaćanje redovnih i postdiplomskih studija kako u BiH, tako i u inostranstvu, kao i za kredite za odlazak u inostranstvo na rad i usavršavanje jezika.

Studenti vlasnici ISIC kartice u BiH imaće i mogućnost korištenja Hipo SMS usluge i Hyponet internet bankarstva. 	

Memorandum o saradnji koji podrazumijeva da je Hypo banka strateški partner u razvoju i promociji ISIC kartica u BiH danas su potpisali predstavnici Hypo banke i Udruženja građana Auktus Banja Luka, vlasnik ISIC licence za BiH. 

Izvršni direktor Hypo banke u BiH Goran Babić rekao je da kroz partnerstvo sa ISIC-om nastoje da pruže društveno odgovornu podršku studentima, ali i da su takođe svjesni činjenice da je studentska populacija značajan segment tržišta.

Predsjednik Auktusa Saša Panić rekao je da je od velike važnosti za ISIC program u BiH povezivanje sa velikim kompanijama kao što je Hypo banka koja će pružiti podršku u promociji i razvoju ISIC-a. 

"Siguran sam da će veliki broj naših članova iskoristiti neke od pogodnosti koje im nudi Hipo banka kroz ovaj ISIC Hypo paket i da će saradnja biti nastavljena i u narednim godinama na obostrano zadovoljstvo", kaže Panić.
ISIC je međunarodna studentska i učenička identifikaciona kartica koja predstavlja zvaničan dokument, odnosno potvrdu da je vlasnik kartice učenik ili student.

ISIC kartica se primjenjuje kao osnovno sredstvo identifikacije na mnogim univerzitetima i školama u svijetu, a služi i kao bankarska kartica.

Pomoću kartice se može ostvariti više od 35 000 popusta u 110 zemalja u svijetu. Popust se može ostvariti kod 2 800 muzeja, 1 200 autobuskih, željezničkih i avio kompanija, 24 000 hotela i hostela, 27 000 atraktivnih destinacija, trgovačkih centara, telekomunikacionih kompanija, festivala, sportskih manifestacija. ISIC postoji od 1949. godine i funkcioniše pod pokroviteljstvom UNESCA.