Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Valutni odbor je jedino rjesenja za BiH i njenu politicku situaciju. Kad bi mogle politicke stranke bi stampale novac i napravile galopirajucu inflaciju i bankrotirale drzavu.
Upitno je sta su "strucnjaci" CCI citali jer u istom izvjestaju MMF kaze: "The CBBH foreign reserve cover stands at 107 percent of CBBH monetary liabilities as of 2014Q3." (strana 9) sto znaci da je pokrice monetarnih obaveza deviznim rezervama 107%. Sto se tice politike obaveznih rezervi, MMF hvali reakciju CBBH i smanjenje nivoa OR kao odgovor na finansijsku krizu. Sta je obavezna rezerva tzv required reserves vidjet na wikipedia.
mene zanima kad ce penzije niko nista ne spominje
Cci su strani placenici.Ako imamo na racunu centralne banke oko 1 milijardu kemala ustekani a nemaju modus kako da podijele.mora se napraviti situacija da je lakse uzeti kredit i pustiti pricu da time stablizujemo novcane tokove u bih.
Hebe mi se....nemam ni domace valute a ni eura
Moze li neko na jezik obicnog covjeka prevesti ovaj tekst?
I ovaj CCI zaglupljuje narod haman isto ko i ovi nacional fasiti