biznis
0

Farmaceutska kuća Novo Nordisk donirala domu Bjelave potrebni namještaj i stolariju

Sarajevo-x.com
Danas su u prijepodnevim satima predstavnici farmaceutske kompanije Novo Nordisk uručili i montirali vrijednu donaciju Dječijem domu Bjelave i njegovom direktoru Amiru Zeliću.

Naime, zaposleni u kompaniji Novo Nordisk su odlučili, da nakon nedavne tragedije, pomognu domu u ponovnom opremanju prostora za najmlađe. Riječ je o namještaju i stolariji, koji su napravljeni u skladu sa potrebama Dječijeg doma Bjelave.

Mladen Vlaški, direktor predstavništva Novo Nordiska za Bosnu i Hercegovinu izjavio je: “Ovom donacijom željeli smo barem malo olakšati ovaj teški period kroz koji prolazi ova ustanova i sva djeca koja borave u njoj. Danas smo veoma sretni što smo ovdje sa njima, jer su djeca naša budućnost, i mi imamo obavezu da im pomažemo, a posebno djeci bez roditeljskog staranja. Novo Nordisk će nastaviti pomagati Domu i na druge načine.“

Direktori predstavništava Novo Nordiska iz cijele regije E.U. Istok, koji su ovih dana u Sarajevu na zajedničkom druženju, osim uručenja donacije, pridružili su se i montiranju stolarije i namještaja, a potom i druženju sa djecom.

Na pitanje zašto jednostavno nisu donirali novac, Jerzy Gruhn, potpredsjednik Novo Nordiska za Istočnu Evropu rekao je: „Istina je da bi bilo puno jednostavnije donirati novac, ali mi smo htjeli da djeca znaju da neko misli na njih i da im želi pomoći. Zato smo danas došli da pomognemo postaviti svima ormariće, kao i krevetiće za najmlađe, a donijeli smo im i poklone. Nama je najveća nagrada vidjeti njihove osmjehe na licima.“

Amir Zelić, direktor Doma Bjelave rekao je: “Zaista, ne dešava se svaki dan da donatori dođu i pomognu sklopiti namještaj i stolariju. Danas smo dobili nove klupe u amfiteatru, nove ormariće kao i nekoliko krevetaca za najmlađe. Još jednom se zahvaljujem na donaciji Novo Nordisku, kao i pomoći prilikom montaže.“ Mališani su zajedno sa posjetiocima pomogli da se novi namještaj montira, nakon čega je organizovan roštilj i druženje, što ih je i najviše obradovalo.