Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne moze engleski uhljebovski kolonijalista da parira radnoj palici Nijemaca. Jedni navikli na kolonije i izrabljivanje, drugi navikli na sopstveni rad. Valja raditi u Uniji. Nema kod Svabe kraljica, princeva, princeza i ostalih parazitskih p. materni. Englezi, Francuzi, Spanci, Italijani i Grci su sile samo za nas, ali su za Nijemce offdate.
upali li njima foluska pokusat ce i drugi i ode eu u pm. na zadovoljstvo usa.
Dodik nemože dočekati da i on napravi BIHEXIT!!
Razumni i akademski obrazovani pojedinci će glasati za britansku neovisnost i suverenost, a ljevičarske neoliberalne struje trenutno vladajuće kaste će se odlučiti za Remain varijantu. Nisam britanac pa me sve ovo šuno ne dotiče. Ali opet, nevjerovatno mi je da jedna pismena osoba ne može logički sagledati da je izlazak UK iz EU jedini ekonomski i politički manifest koji dopušta UK napredak. (ako me planirate ad hominem napadati u komentarima, molim vas budite konstruktivni)
zasto bi bilo razumno napustit tako veliki ekonomski prostor ?? mogu im vrlo lako u slucaju napustanja uvest carine cak i 70% velikih firmi najavilo napustanje engleske i prelazak u neku od eu zemalja u slucaju izlaska ekonomski neamju razloga za izlazak sem nekog nacionalistickog to jest da nece da im dolaze stranci tako lako sto se podrazumjeva u EU to jest sloboda kretanja
UK poltika se promjenila nakon migrantske krize, jer nisu mogli donosit odluke u svojoj zemlji bez odobrenja EU komisije.Tako da su u UK parlamentu pokrenuli to pitanje samostalnosti i donsenje svojih odluka bez EU komisije. UK premijer David Kamerun je za ostanak u EU. Medjutim ekonomija je i najvece pitanje. stotine hiljada Britanca je ulozilo svoj novac u biznis unutar EU, ia ako izadju to ce aefktirati za radne dozovle i taxe i jos dosta toga. Takodjer i mnoge kompanije unutar UK zive od exp
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Od izlaska Britanije nema nista,postoje uslovi kada jedna zemlja zeli u eu,ali ne postoji zakon kada zeli da izade,naravno tu je referendum gdje gradani uopste ne odlucuju,a kada bi se kojim slucajem izglasalo da ne zele vise biti dio unije,treba da proce 7 godina da budu zvanicno izvan eu,do tada se svasta moze promijeniti...U ovom slucaju Britanija ce ostati jer ce joj dati malo vece nadleznosti u eu koje do sada nije imala,i na taj nacin ce ostati :)
...brexit? ...jel to brena neđe izašla?
Nece se nista desiti Engleska ostaje u EU, pas koji laje ne ujeda. Engleska izlaskom iz EU gubi mnogo u financiskom smislu i zato ce ostati dio EU.
@pipun "J".
izadje Velika Britanija udju BIH, Srbija, Albanija i Crna Gora
Haha,ta ti je dobra :-D
@marketing22 Izadje Velika Britanija a udje Velika Srbija?