Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidim, sve je krcato modernih gebelsovaca koji nas uber-agresivno ubjedjuju da je sve OK, divno, bajno i prosperitetno ccc Svijet na rubu WWIII + vec zagazio u Cold War II a ovi palamude o 100.000 novih radnih mjesta i ekonomskim teorijama(da ne kazem ublehama), gluho bilo.
Ovdje sve pršti od makroekonomskih teoretičara i "stručnjaka". Pobrali svu pamet svijeta, a nisu dvije fakture izdali ili likvidirali u zivotu. Dodira s realnom ekonomijom imaju čitajući "linkove" i plaćajući račune za internet. E dok nam takvi kao vi teoretišu i pišu regule, bit će nam ovako...
Za nasu jadnu ekonomiju je haos sta god da se desi. Da prdne golub na prozoru banke u Londonu odmah utice na BH ekonomiju. Sve moze uticati na BH ekonomiju kad ne valja i pociva na kreditima, a ne na proizvodnji.
Sto je problem deflacija? Odstampas jos novca i eto inflacije.
Je li mojim Bosancima koji se ovome smiju jasno da su gotovo svi krediti BiH u Eurima ili Dolaru? Deflacija u EU znaci HAOS i za BiH ekonomiju.
Ne provaljuj se momak. Inflacija i devalvacija su 2 totalno razlicita pojma, kruske i jabuke.
Za nasu jadnu ekonomiju je haos sta god da se desi. Da prdne golub na prozoru banke u Londonu odmah utice na BH ekonomiju. Sve moze uticati na BH ekonomiju kad ne valja i pociva na kreditima, a ne na proizvodnji.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
ŠEŠELJ IM JE BAŠ ŠUKNUO NA VREME... -http://www.youtube.com/watch?v=10YEMkVXzv8
e jesam se zabrinula! Kod nas nista novo, inflacija je tolika da imamo cvrstu valutu a cijene divljaju. Interesantno za ekonomske analiticare. Mogao bi se dobar doktorat napisati na ovu temu.
Kenny Chesney, vidim po komentarima i minusima da strasno vi znate o inflaciji i deflaciji i nesto razmisljam, stvarno vas treba pustiti da odete svi jos dublje u provaliju a onda ti ni rodjena majka nece moci ni domaci hljeb priprmiti za rucak. za mene se ne sekiraj ja sam samo se salila na ovu temu jer u BiH a niti u svijetu nema egzaktnih podataka za ove pokazatelje, svi lazu.